Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı etkinlik 3 gün sürdü. Etkinliğin ödül töreninde İnovalig 2016 şampiyonları ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

ICC İstanbul Kongre Merkezi’nde bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlik, Türkiye’de fark yaratan uluslararası profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve üniversite öğrencilerini İstanbul’da bir araya getiren; inovasyon odaklı konferans, sergi ve atölye çalışmaları ile dünya çapında bir organizasyon olarak biliniyor. Çanakkale Teknopark’ın ilk defa temsil edildiği etkinliklere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil ile Yönetim Kurulu Üyeleri Volkan Uslu ve Sefer Kaya Üzen katıldı.

Etkinliklerde açıklamalarda bulunan  Prof. Dr. Yücel Acer “Bugünün dünyasında bilgi çok kıymetli. Her geçen gün zorlaşan rekabet şartlarında Ar-Ge ve inovasyona odaklı çalışmalara yatırım yapanlar yeni dünyanın en önemli aktörleri olacaklar. Bu noktada üniversitelere çok büyük iş düşüyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde göreve geldiğimiz günden beri üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve üretilen bilimsel bilginin katma değere dönüştürülebilmesi için her türlü desteği veriyoruz. Artık İnovasyon Haftası gibi prestijli organizasyonlarda temsil ediliyor, uluslararası işbirlikleri geliştiriyoruz. Üniversitemizi büyütmeye devam ediyoruz” dedi.  



 


Kaynak: Haber Merkezi