Dardanos Yerleşkesinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya; Vali Orhan Tavlı, Boğaz Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, MİT Bölge Müdürü, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Binbaşı Tamer Alpul, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in yanı sıra ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden ve Rektör Danışmanları katıldı.

ÇOMÜ’yle ilgili bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Yücel Acer toplantıda yaptığı sunumda, ÇOMÜ’nün akademik projeleri, inşaat projeleri, kampüs gelişimi, teleferik projesi, rüzgar türbini projesi gibi çalışmalarını aktararak üniversiteyle ilgili temel bilgiler verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Rektör Acer: “Eğitimde ve Bilimde Bir Dünya Üniversitesi” sloganıyla yürütülen çalışmaların çıktılarını paylaşmak için toplandık. ÇOMÜ bugün 25 yaşında, her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam ediyor” dedi.
Toplantı, teleferik projesinin simülasyonunun izlenmesinin ardından soru cevap kısmıyla sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi