CHP Çanakkale Gençlik Kolları, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ), ana giriş kapısının önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek; yetersiz KYK yurtları, yemekhanede verilen yemeklerin kalitesizliği ve diğer güncel konular hakkında tepkilerini dile getirdi. CHP’li gençler basın açıklamasında yetkililere seslenerek, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan, bundan gurur duyan, asla bu ülkeyi terk etmek istemeyen gençleriz. Biz böyle yaşamak istemiyoruz. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Geçtiğimiz gün gerçekleşen basın açıklamasını, CHP Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı ve Üniversite Komisyon Başkanı Eren Saraç okudu. Saraç şu ifadeleri kaydetti: “Söze geçtiğimiz hafta yaşanan maden faciası ile başlamak istiyorum, biliyorsunuz ki Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağı 41 işçiye mezar oldu! Bizler alın terine kömür karası değmiş maden emekçilerimizin her zaman yanındayız. Hayatını kaybeden madencilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.
 
O KOLTUKLARDA CUMHURİYETİMİZİ LEKELEMEYE ÇALIŞARAK DAHA FAZLA OTURAMAYACAKSINIZ
Hazır üniversitemizin önündeyken bir konuya değinmeden geçemeyeceğim, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal Cumhuriyetimizin dilimizi, alfabemizi ve hasılı bütün düşünce setlerimizi yok ettiğini dile getirmiş, Cumhuriyet öncesi Osmanlı döneminde sadece yüzde 5 in okuyup anlayabildiği bir alfabeye dolaylı yoldan övgüde bulunulmasını ve bunu yapan kişinin iktidar partisinin grup başkanvekili olmasını üzüntüyle karşılıyoruz, hiç kimse unutmasın ki cumhuriyet sayesinde oturduğunuz o koltuklarda Cumhuriyetimizi lekelemeye çalışarak daha fazla oturamayacaksınız. Çok az zamanınız kaldı.
 
ÜNİAK’IN ÜNİVERSİTEDE STAND AÇMASI
Bize eşit imkânların sunulduğu, tarafsız bir ortam olarak gösterilen üniversitemizde,  AKP’nin üniversite teşkilatı olan ‘Üni Ak’lı  gençler, okul içinde bağlı oldukları bu teşkilatın yelekleriyle kendi siyasi propagandalarını gerçekleştiriyorlar. Bu kişiler ‘sözde tarafsız’ okulumuz içinde eğitim ve taraflı siyaseti bir arada yürütürken; bizler, bırakın okul içinde çalışma yapabilmeyi, okulun dış bölgesindeki alanlarda bile standımızı açarken engellendik. Bizi engelleyenler bilsin ki: bizler hedeflerimizden, umutlarımızdan, eşit öğrencilik ve bize verilen tüm sosyal haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve tüm bu ayrıştırmaların arkasında bulunanlar  bizlere, ‘ÜniAk’ın üniversitenin içerisinde yelekle durmasının ve stand açmasının onaylarını kimlerden ve hangi hakka dayandırılarak üniversite içerisinde onay aldıklarını belgeleriyle istiyoruz. Ve bu kişiler,  yaptıkları bu siyasi propagandanın hesabını tüm  öğrencilere vermek zorunda olduklarını bilsinler!
 
KYK YURTLARI YETERSİZ
Biz öğrenci arkadaşlarımızın KYK yurtları içinde yaşadığı sorunları biliyoruz. KYK yurtlarının yetersiz olan fiziksel şartları şuan öğrencilerin yaşayamayacağı hale geldi. KYK yurtlarının yatak kapasitesi artırıldı diyerek övünenler KYK yurtlarında kalan öğrencilere kulakları kapamış görünüyorlar. Yemekler tek tip çıkmaya başladı. Geçen hafta KYK yurdunda yemeğin içinden kurt çıktı! Biz öğrenci arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin bu sıkıntılar içinde hayatlarını devam ettirmeye çalıştırdıklarını biliyoruz. Biz öğrenci kardeşlerimizin her daim yanındayız. Bu konuda arkadaşlarımızdan çok fazla şikâyet alıyoruz. Buradan sormak istiyorum. KYK yurtlarının bu kadar problemli olduğu  bilinmesine rağmen Çanakkale’de bu yıl  5 bin 300  öğrencinin  yurtlara başvurması  yurtlarının kalitesini mi yoksa öğrencilerin ve ailenin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı mı yansıtır? 
 
İLİM YAYMA CEMİYETİ DERNEK ADI ALTINDA GERİCİ ÖRGÜTLENMEDİR
Biga ilçemizde, 2016 darbe girişiminden sonra 3 FETÖ yurdu, ilim  yayma cemiyetine verildi. Dernek adı altında gerici örgütlenmelerin önünün açılmasını kabul etmiyoruz. Ev kiralarının yüksekliğinden dolayı birçok evde 1+1 evlerde en az 2-3 kişi, 2+1 evlerde en az 3 kişi, 3+1 evlerde en az 4-5 kişi kalmak zorunda kalıyor çünkü ev kiralarını karşılayamıyorlar. KYK yurduna yerleştirilemeyen öğrencilere barınma desteği verilmesi önerisini CHP grubu olarak TBMM’de sunduk. AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Bunun neden olduğunu soruyoruz?
 
ÖĞRENCİYE VERİLEN YEMEKLER AZ VE KALİTESİZ
Geçen sene 5 TL verip tükettiğimiz yemekler için  şimdi bizlerden 7,50 isteniyor. Bu da yüzde 50 zam demektir. Biz öğrenciler olarak bu ücretleri karşılayabilecek bütçeye sahip değiliz. Bu zamların yanında yemek porsiyonları oldukça az ve yemekler kalitesiz yapılıyor. Biz öğrenciler olarak günümüzün çoğunu geçirdiğimiz okula bağlı bu yemekhaneden memnun değiliz. ÇOMÜ idarecileri öğrencilerin sesini duysun! Öğrenciler yeterince beslenemiyor! Öğrenciler kalitesiz bir biçimde besleniyor! Bizler buradayız ve en temel hakkımız olan beslenme ihtiyacımızı sizlerden alacağız.
 
Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan, bundan gurur duyan, asla bu ülkeyi terk etmek istemeyen gençleriz. Biz böyle yaşamak istemiyoruz. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz. CHP Çanakkale Gençlik Kolları olarak söylüyoruz. Öğrenci kardeşlerim, kapımız sonuna kadar açıktır. Bize ulaşabilir, dertlerini ve sorunlarını bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın asla yalnız değilsiniz.”
 
Sevi Gözay UĞURLU