İYİ Parti’nin 5’inci kuruluş yıl dönümü kutlaması, 14 Ekim’de Amasra’da maden ocağında çalışırken hayatını kaybeden 41 madenci dolayısıyla iptal edildi.
 
25 Ekim 2017 yılında kurulan İYİ Parti, bu seneki 5’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geçtiğimiz gün Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi. Çelengin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, günün anlam ve önemine binaen gerçekleştirdiği konuşmasında, madenciler henüz iki hafta önce yaşamını yitirmişken bir kutlama programı yapılmayacağını belirtti. Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında 14 Ekim Cuma günü meydana gelen grizu patlamasında 41 işçi yaşamını yitirmiş, 5 işçi ise ağır yaralanmıştı.
 
Törende bir konuşma gerçekleştiren İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Bu yıl partimizin kuruluş yıldönümü ile ilgili olarak 22 Ekim Cumartesi günü için Ankara’da güzel bir kutlama programı hazırlamıştık. Ancak, 14 Ekim Cuma günü 18.15 sıralarında Bartın ilimizin Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazasında 41 madencimiz şehit olduğundan programımız iptal edilmiştir. Bu nedenle, burada toplanmamız bir kutlama değil, kaybettiğimiz madencilerimize rahmet, yaralılarımıza sağlık ve kederli ailelerimize sabır dilemekten öteye geçemeyecektir. İnşallah daha iyi ve sağlıklı günlerde milletimizle birlikte nice kuruluş yıldönümlerini kutlamak dileğiyle…” dedi.
 
Sevi Gözay UĞURLU