Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik ÇOMÜ Tanıtım Filmi Gösterimi,  Tarihi Alan Başkanlığı Film Gösterimi, Biga Tanıtım Filmi Gösteriminin ardından Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Sarıdoğan’ın konuşmaları ile devam etti.
Dekan Sarıdoğan, Fakülteye kayıtlanan tüm öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında “Fakültemiz 30 yıllık köklü bir geçmişe ve güçlüde bir akademik kadroya sahip. Akademik ve idari olarak öğrencilerimizin her sorununda yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Öğrencilerimizin de 4 yıllık eğitim hayatları boyunca hem dil hem de akademik anlamda kendilerini geliştirmeleri çok önemli” ifadelerini kullandı. Fakülte ile ilgili bilgilendirmenin olduğu slayt sunumu ile konuşmalarını sonlandırdı.
Etkinliğe Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Başarır, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı Başkanı Bünyamin Nami Tonka, 1. Sınıf öğrencileri ile birlikte çok sayıda akademik personel katıldı.
Etkinlikte, üniversite sınavından en yüksek puanı alarak kazanarak Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğrenim göreme kararı alan Eylül Karakurt'a, ÇOMÜ Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı tarafından; 10 bin lira para ödülü verildi. Öğrenciye hem başarı belgesi hem de ödülü ESBAV Başkanı Bünyamin Nami Tonka tarafından takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
Haber Merkezi