8 bine yakın üyesi bulunan Çanakkale Ticaret Sanayi Odası (ÇTSO)’nun 2022-2026 dönemi için meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi gerçekleşti. 2018-2022 döneminde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Selçuk Semizoğlu’nun listeleri sandıktan çoğunlukta çıktı.
 
ÇTSO binasında 09.00’da başlayan ve 17.00’de sona eren seçimlerde, 17 sandıkta oy kullanıldı. Odaya kayıtlı 8 bin seçmenin yaklaşık olarak 3 bini merkez ve faaliyet alanındaki 9 ilçeden gelerek, destekledikleri liste için sandık başına gitti. 21 adet meslek grubu için 54 meclis ve 129 komite üyesi belirlenmesi için mevcut başkan Selçuk Semizoğlu ‘Beyaz Liste’; Kaya Üzen ise ‘Mavi Liste’ ile olmak üzere 2 aday çıkmıştı. Semizoğlu’nun beyaz listesi, 21 meslek grubundan 18’ini önde tamamlayarak, farka gitti.
 
Kesin olmayan sonuçların ardından kısa bir açıklamada bulunan Semizoğlu, “Demek ki geçmiş dönem görevimizi layığıyla yerine getirmişiz, ÇTSO'nun çıtasını yukarı çıkarmışız ki bu dönem bu kadar yoğun bir katılım oldu. Siyasetin bu işlerde işe yaramadığını, lütfen atanarak seçilmiş olan siyasilerimiz anlasın. Siyaseti bu odaya sokmadık ve sokmayacağız. Tacir, tüccar temsilcilerini kendileri seçebilecek kabiliyettedir. Hiç kimse atanmadı bugün herkes seçildi. Çanakkalemize hayırlı olsun” dedi.
 
Seçilen 54 meclis ve meslek komite üyesi, 19 Ekim Çarşamba günü yönetim Kurulu üyelerini seçecek. Seçimin son ayağında ise; yönetim kurulu üyeleri başkanı belirleyecek.
 
Sevi Gözay UĞURLU