Çanakkale Kent Konseyi’nin 17 Aralık’ta gerçekleşecek olan olağan genel kurulunda sadece 62derneğin oy kullanacak olması diğer STK’ların tepkisini çekmeye devam ediyor. Kent Konseyi Başkan Adayı Engin Kandemir, oy kullanamayacak olan STK temsilcileri ile birlikte Kent Konseyine siyah çelenk bıraktı.

Kandemir’den konseye siyah çelenk
 
Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, 17 Aralık’taki genel kurulda oy kullanamayacak dernek temsilcileriyle birlikte Kent Konseyi’ne siyah çelenk bıraktı.
 
Kent Konseyi’nin 17 Aralık’ta gerçekleşecek olan olağan genel kurulunda sadece 68 derneğin oy kullanacak olması diğer STK’ların tepkisini çekmeye devam ediyor. Kent Konseyi Başkan Adayı Engin Kandemir, oy kullanamayacak olan STK temsilcileri ile birlikte Kent Konseyine üzerinde “Kent Konseyi Hepimizin” yazılı siyah çelenk bıraktı.
 
Kent Konseyi olağan genel kurulunda oy kullanamayacak derneklerin temsilcileri ile birlikte Kent Konseyi önüne gelen Başkan Adayı Kandemir, Çanakkale’de bulunan bütün sivil toplum örgütlerinin, derneklerin, sendikaların, spor kulüplerinin ve muhtarlıkların hepsinin seçime girme hakkı olduğunu belirtti.
 
Kandemir: “ Çanakkale Dernekler Masası'ndan alınan sadece 400 civarındaki dernekten 62 tanesi oy kullanıyor. Ve burada müracaat eden dernekler de dahil olmak üzere oy kullanamıyor. Bizim amacımız, ana temamız Kent konseyi olarak bütün şehri hep birlikte, bütün fikri ile bunlardan ortak harman yaratarak şehri hep birlikte yönetmektir. Biz her türlü fikre saygılıyız “dedi.
 
Her türlü fikrin bu şehre katkı yapacağına inanmaktayız ama burada çoğulcu demokrasi olmuyor ifadelerini kullanan Kandemir sözlerini şöyle sürdürdü: “ Yani küçük bir azınlık tarafından diğer şehre katkı sağlamak isteyenler gruplar kabul görmüyor. Biz diyoruz ki Çanakkale Kent Konseyi Çanakkale insanındır. Burada Çanakkale insanı olarak şehrimizi temsil etme hakkımız elimizden alınamaz. Yani ne temsil ediliyoruz ne de temsil edilmeye müsaade ediliyoruz. Şimdi böyle anti demokrasi bir uygulama olabilir mi? Yukarıda Allah yürekte vicdan var. Buna hiç kimsenin adalet diyeceğine inanmıyoruz”
 
Başkan Adayı Kandemir açıklamasının ardından Kandemir ve STK temsilcilerin Kent Konseyi kapısına üzerinde “Kent Konseyi Hepimizin” yazılı olan siyah çelengi bıraktı.
 
Fehmi ŞENYİĞİT

 


Kaynak: Haber Merkezi