Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Alçıtepe Köyünde 1915 yılında savaş zamanı çadırlardan yapılan Hilal-i Ahmer Hastanesi arkasındaki, gerçek siperler, aslına ve o dönemki şartlara uygun bir şekilde düzenleniyor.

Kahraman Mehmetçiğin 107 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı 'Çanakkale Geçilmez’ Destanı’nın haklı gururunun yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Savaşları’nda kalma gerçek siperler, aslına ve o dönemki şartlara uygun bir şekilde yeniden ihya ediliyor.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Tarihi Yarımada’da Alçıtepe Köyündeki Hilal-i Ahmer Hastanesi arkasında aslına uygun şekilde devam eden 70 metre uzunluğunda ve 2 metre 10 santimetre yüksekliğindeki siperlerde incelemelerde bulundu. Siperler, bölgeye gelen ziyaretçilere, siper hayatını gerçeğine en yakın şekilde anlatılması hedefleniyor.

Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siperlerde yaptığı incelemeye ilişkin “Tarihi Alan’da en çok ziyaret edilecek yerlerden birisi olmaya aday. Çanakkale Savaşları sırasında kahraman Mehmetçiklerimizin uzun zamanlarda geçirdikleri siperleri, aslına ve o dönemki şartlara uygun bir şekilde yapıyoruz. Siper hayatını gerçeğine en yakın şekilde ziyaretçimize anlatacağız. Tarihi Alan’da buluşmak üzere” açıklamasında bulundu.

Mustafa SUİÇMEZ