Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin, ‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi’ temalı Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2018 Yılı Mali Destek Programından almış oldukları destek ile tamamlanan proje kapsamında, kurmuş oldukları ‘Dijital Görüntü Tasarım ve Eğitim Merkezi’ ile Türkiye’de birçok sektörün ihtiyaç duyduğu çalışmalara katkı sağlıyor. Geçtiğimiz gün Mocap stüdyosunu ziyarete gelen TRT Plato ekibine, uygulamalı anlatımlar yapılarak proje tanıtıldı.
Hayata geçen projede yer alan Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren 16 kameralı Motion Capture (Hareket Yakalama) teknolojisi ile bilişim, tıp, savunma sanayi, mühendislik, spor, sinema, televizyon ve dijital oyun sektörü gibi daha birçok alanda faaliyet gösteren kurum, firma ve şirketlerin çalışmalarına katkı sağlıyor.
Dijital Görüntü Tasarım ve Eğitim Merkezi Projesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerine medya tasarımları; sinema, televizyon, sosyal medya ve dijital oyun sektörlerinde kullanılan güncel teknolojik alt yapı oluşturulacak. Bu altyapıya ilişkin yazılımların kurularak uygulama merkezinde uygulamalı olarak öğrencilere öğretilmesini amaçlanıyor. Proje özelinde; animasyon yaratım sürecinde gerçekçi insan hareketlerini yakalama teknolojisi olan Motion Capture’den alınan kodlar, 3D animasyon programında oluşturulan 3D modelleri hareketlendirmede kullanılıyor. Şu an aktif olarak yürütülen projenin pek çok çıktısı bulunuyor.
Haber Merkezi