Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Evreşe Beldesinde kanadından yaralı halde bulunan Şahin, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde (DKMP) tedavi altına alındı. Beslenmeye başlayan Şahin, tedavisinin ardından tekrar özgürlüğüne kavuşacağı günü bekliyor.

Evreşe beldesinde bir vatandaş yol kenarında şahin olduğunu gördü. Hemen Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ekipler yaralı şahin alarak Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü’ne getirdi. Tedavi altına alınan şahinde derin doku yarası olduğu öğrenildi. Yaralı şahin tekrar özgürlüğüne kavuşacak günü bekliyor.
Şahin’i tedavi eden Veteriner Hekim Meltem Dimişgi, "Yaklaşık 2 gün önce Evreşe beldemizden getirildi. Orada meslektaşım ilk müdahalesini yapmış. Daha sonra ekiplerimizce alınarak kurumumuza getirildi. Yaralı şahinimize gerekli tedavilerimize başladık. Maalesef sağ kanatta açık bir yarası mevcut. Miyaz dediğimiz sineklerin kurt atması sonucunda burada larvalar oluşmuş. Uzun bir süre olmuş, kurtlar kanadın bir kısmını yemiş. Canlımız şuanda kritik bir süreçte. Bizde yarasına uygun olacak tedaviye başladık. Düzelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Göç sezonunda şahinlerinde bir kısmı göç yapmaktadır. Avlanırken hızlı bir dalış yaptı kanadını çarptı veya insandan kaynaklı saçma yaraları oluşabiliyor. Yara oldukça büyük burada kesin bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

Mustafa SUİÇMEZ