Çanakkale Boğazında seyir halindeki MSC Malena isimli kargo gemisi, makine arızası yaşayınca sürüklenmeye başladı. Bunun üzerine boğazda heyecanlı dakikalar yaşandı.

Tekirdağ’dan İtalya’ya giden 207 metre uzunluğunda Liberya bayraklı 25 bin groston ağırlığındaki konteyner gemisinde dün saat 11.00 sıralarında boğazda seyrine devam ederken, Çanakkale önlerine makine arızası meydana geldi. Gemi kaptanının durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezine bildirmesine üzerinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait Kurtarma-14 ve Kurtarma-15 römorkörleri acil kalkış talimatı verilerek geminin yanına gönderildi. Boğaz içindeki diğer gemiler de yavaş seyretmeleri konusunda telsizle uyarıldı.

Kilitbahir önlerinde sürüklenen geminin kaptanı ilk etapta yardım talebinde bulunmadı. İki römorkör geminin yan taraflarında konuşlanarak her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için görev aldı. Mürettebatın arızayı kendi imkanlarıyla gidermeye çalıştığı gemide çalıştırılan motorlar bir süre sonra yeniden durdu. Boğazın ortasına doğru akmaya devam eden gemi, tehlikeli bir pozisyona geçtiğinden Çanakkale Liman Başkanlığı devreye girdi. Geminin römorkörler tarafından çekilerek Karanlık Limana demirletilmesi için çalışma başlatıldı ve gemi bir süre sonra güvenli bölgeye demirletildi.      

Ersan KÜÇÜKKURU