Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çanakkale’de yapılması planlanan 509 adet konut için 5 Ekim’deki ihalenin iptal edildiği öğrenildi.
 
Çanakkale kent merkezinde Cevatpaşa Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılması planlanan ve daha önce 2 kez iptal edilen 509 adet konut ve 25 adet dükkan inşaatı ile altyapı çevre düzenlemesi işi ihale tarihi daha önce 5 Ekim saat 11:00’de yapılacağı şeklinde açıklanmıştı. TOKİ internet sitesinde, ihale için, “Çanakkale İli, Merkez İlçesi, Cevatpaşa Mahallesi 509 Adet Konut ve 25 Adet Dükkan İnşaatı İle Altyapı Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır” ifadelerine yer verilmişti.
 
Ancak ihale yine iptal edilirken nedeni ise; “ihaleye teklif veren istekli çıkmaması’ olarak bildirildi. Bir türlü yapılamayan 509 adet konut ve 25 adet dükkan inşaatının akıbetinin ne olacağı merak edilmeye başlandı.
 
Enishan KESKİN