Çanakkale Barosu 36. Olağan Genel Kurulu, merkez ve ilçelerden gelen çok sayıda avukatın katılımıyla geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Mevcut Başkan Av. Soner Aydın ile Av. Hande Keskin’in aday olduğu ve centilmence geçen seçimlerde büyük çekişme yaşandı. Geçtiğimiz yıl da başkanlık yarışına girişen ikiliye sandıktan eşit sayıda oy çıkınca; kıdem ve yaşı büyük olan Av. Aydın kanunen başkanlık koltuğuna oturan isim olmuştu. Bu seçimde de oylar birbirine çok yakındı ancak sandıkta galip gelen Av. Keskin, bir yıl sonra görevi devraldı.
 
Av. Hüdai Erdal Gezen’in Divan Başkanlığını yaptığı genel kurul Cumartesi günü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. İlk gün 2021-2022 döneminde yapılan çalışmaları Baro Başkanı Av. Soner Aydın meslektaşlarıyla paylaştı. Ayrıca yeniden aday olan Av. Soner Aydın ve Av. Hande Keskin’in konuşmalarının ardından Genel Kurul’un birinci günü sona erdi.
 
Çanakkale Barosu 36. Olağan genel kurulu ikinci günü ise seçim yapıldı. Saat 17.00’de sandıkların açılmasıyla oylar sayılmaya başlandı. Av. Hande Keskin 287 oy alarak seçimi kazanan ise oldu. Av. Soner Aydın’a ise sandıktan 283 oy çıktı. Yapılan itirazlar üzerine geçersiz oylar yeniden incelendi ve sayıldı ancak sonuçta değişlik olmadı. Seçim sonunda Keskin ve Aydın birbirlerini centilmence tebrik etti. Alkışlarla kutlanan Çanakkale Barosu yeni Başkanı Av. Hande Keskin, gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Baro Yönetim Kurulunda; Av. Eyüp Algül, Av. Fatih Engin, Av. Erhan Kızık, Av. Şebnem Çıtak, Av. Pelin Turhan Erkan, Av. Ayşe Karakaya Şişek, Av. Ezgi Deniz Ünsal, Av. Ardahan Dikme, Av. Tugay Yılmaz ve Av. Ali Furkan Oğuz yer aldı.
 
Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine ise; Av. Bülent Şarlan, Av. Dilek Sağır ve Av. Mehmet Altın’dan oluştu. Disiplin Kurulu; Av. Ebru Değirmenci Hüsmenoğlu, Av. Şennur Tarak, Av. Sahra Yıldız Hıdımoğlu, Av. Emel Şahinkaya ve Av. Şerefnur Çakır Demirtaş’tan oluşurken, Denetleme Kuruluna ise Av. Mehmet Akif Kuşçuoğlu, Av. Derya Sunar ve Av. Cahide Pınar Kaptan seçildi.
 
Enishan KESKİN