Kent konseyi genel kuruluna kısa bir süre kala sular durulacak gibi görünmüyor. Geçtiğimiz haftalarda genel kurulda çoğu STK’nın oy kullanamayacağı iddiaları ile gündeme gelen ve yargıya kadar intikal eden konu ile ilgili karmaşayı Kent Konseyi, dünkü liste açıklamasıyla adeta körükledi. Konseyin internet sitesinden yapılan duyuruda oy kullanacak STK’lar ve temsilcileri açıklandı.
 
Tartışmaların odağındaki konu 338 derneğin dışarıda bırakıldığı iddiasıyla Kent Konseyi Başkanlığına aday olan Engin Kandemir tarafından yapılan açıklamayla ağır bir dille eleştirildi. Açıklanan STK listelerinde konseyin hukuka ve demokrasiye bakışını çok iyi özetlediğini söyleyen Kandemir: “ Öyle ki seçim sürecinin başından itibaren kent konseyinde oluşan ve ideolojik Saiklerle yanlı hareket eden ve hatta STK’ları aşağılayan onlara argo sözcüklerle hitap eden kent konseyi Çanakkale’nin kent konseyi olamaz “ dedi.
 
Bu antidemokratik ve dayatmacı yaklaşımı kınıyoruz
STK listesi içerisinde 338 derneğin dışarıda bırakılmasının hiçbir izah edilir tarafı bulunmadığına dikkat çeken Kandemir sözlerini şu şekilde sürdürdü:” Kent konseyinin hukuk tanımaz bu uygulamaları nedeniyle Çanakkale demokrasi yara almıştır. Kent konseyi kente katkı sunmayı bırakın tam aksi istikamette kente ve kentliye zarar vermektedir. Burada sözde Kent Konseyi Başkanı kadar bu duruma çanak tutanlara ve sessiz kalanlara da gerekli cevap STK’lar ve halkımız nezdinde mutlaka verilecektir.

Daha müracaatlar tamamlanmadan ve müracaatların en son tarihi olan 2 Aralık 2016 tarihinden önce bazı basın yayın organlarında kent konseyinin seçime şu kadar dernek katılacak, şunlar katılacak, şu dernekler katılmayacak sözleri aslında bu seçimlerin ne kadarda demokratik olacağının ipuçlarını vermekte idi. Bu seçim kent konseyinin antidemokratik uygulamaları ile şaibeli bir seçim olarak anılacaktır. Bu antidemokratik ve dayatmacı yaklaşımı kınıyoruz”
 


Kaynak: Haber Merkezi