Çan ilçesinden umre vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara giden umreciler dualarla uğurlandı. Din görevlisi Şükrü Ataç’ın kafile başkanlığını yaptığı umreciler Çan Belediyesi Kapalı Pazar yerinden uğurlandılar.
 
27 gün kutsal topraklarda kalacakları belirtilen kafile için bir tören düzenlendi. Umre yolcuları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşıp hatıra fotoğrafları çekildi. Uğurlama öncesi Çan imamları Kuranı kerim okuyarak ilahiler söylediler
 
Burada bir konuşma yapan kafile başkanı Şükrü Ataç, kutsal topraklara umre kafilesini uğurlamak için burada toplanıldığını belirterek, tüm yolculara umre seyahatinin kolaylıkla geçmesini diledi.
 
Ataç:” Orada bol bol dua edeceğiz, bol bol şükredeceğiz. Orada yaklaşık 27 gün kalacağız, bu sayılı günlerin saatini değil dakikalarını bile iyi değerlendirerek, vaktinizi dualar ve ibadetlerle geçirip. çünkü orada ibadetlerin sevabı daha çoktur dedi.
 
Daha sonra söz alan Çan Müftüsü Metin Güvenir, umre adaylarından kendileri, aileleri, şehirleri, ülkeleri ve tüm Müslümanlar için dua okumalarını istedi hayırlısıyla gidin ,gelin bizler içinde dua edin eş akraba ,çocuklarınız kavuşun şeklinde dua ettirdi..
 
Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu ve Ak Parti ilçe Başkanı Murat Okan umre kafilesi otobüsün yanına gelerek umre adaylarına hayırlı yolculuklar dilediler.
 
Fehmi ŞENYİĞİT
 


Kaynak: İHA