3 ay içinde 13 yeni mağaza açacak olan Kelebek Mobilya, fabrikasında yaptığı yatırımla da üretim kapasitesinde artışa gidiyor. Düzce'de bulunan fabrikasına 10 bin m2’lik ek tesis yatırımı yapan Kelebek, üretim kapasitesini yüzde 25 artırmış olacak. Bitmek üzere olan tesisle aynı zamanda ek istihdam sağlanmış olacak.
 
Son yıllarda sektörün en hızlı büyüyen markası olan Kelebek Mobilya’nın, kapasite artırımı için gerçekleştirdiği fabrika yatırımıyla, 10 bin m2’lik alana kurduğu ek tesis, 1 ay içinde faaliyetlerine başlıyor. Düzce’de konumlanan 40 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 186 bin m2’lik bir alanda, ileri teknoloji ve yüksek kalitede mobilya, mutfak, banyo, oturma grupları ve özel ahşap donanımları üreten Kelebek; tesis, makine ve işgücüne yaptığı yeni yatırımıyla kapasitesini de yüzde 25 artırmış olacak.
 
Ersin Serbes: “Yeni yatırımla istihdam yaratacağız”
Kelebek Mobilya’nın yeni yatırımları ve yılsonu hedefleriyle ilgili açıklama yapan Kelebek Genel Müdürü Ersin Serbes şöyle konuştu: "Cumhuriyet tarihimizin en köklü ve değerli markaları arasında yer alan Kelebek, bizim göz bebeğimiz. 2012 yılında yapılan Doğtaş Kelebek birleşmesinin ardından sektörün en hızlı büyüyen markası oldu. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Sektörün en deneyimli ekibine sahibiz. Ekonominin durumu ve sektördeki durgunluğa rağmen, hedeflerimize odaklanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki üç ayda 13 yeni Kelebek satış noktasını hizmete açacağız. 2019 sonuna kadar şirket olarak 1 milyar TL’nin üzerinde ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu büyüme hedefi doğrultusunda tesislerimizi de güçlendirmeye devam ediyoruz. Mevcut kalitemizi artırmak için, Düzce’de yer alan fabrikamıza ek tesis yaparak; depolama alanlarına, döşeme ve panel üretim gruplarına yeni makineler ekledik ve bu alanlar içinde yenileme çalışmaları yaptık. Üretim kapasitemizi yüzde 25 artıracak ek tesisle istihdam sağlamış olacağız. Düzce ekonomisine de katkımız olacağı için mutluyuz."
 
Kelebek, gerçekleştirdiği pek çok ilkle mobilya sektörüne öncülük ediyor
Türkiye mobilya sektöründe birçok ilke imza atan Kelebek Mobilya, ilk yerli uçağın kanatları için kontrplak üreticisi olmanın yanı sıra ilk panel mobilya ve mutfak üreticisi olma özelliğini de taşıyor. Kelebek Mobilya 1983 yılında mobilya sektörü için inovatif bir sistem olan “laminasyon” teknolojisini Türkiye’ye kazandırdı. Türkiye’de ilk defa masif ve kontrplak hattını kullanmaya başlayan Kelebek Mobilya, TSE belgesi alan ilk mobilya markası olarak da biliniyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi