Üç gün önce bir okulun bahçe duvarına çarparak yaralanan Peçeli Baykuş, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde tedaviye alındı. 

Esenler Mahallesindeki Vahit Tunalı Anadolu Lisesi bahçesinde okul duvarına çarptıktan sonra yaralanan kuşu gören öğrenciler durumu Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne (DKMP) bildirdi. Ekipler, yaralı baykuşu Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğüne getirdi. Burada tedavi altına alınan peçeli baykuşun sağ kanadında çarpmaya bağlı doku zedelenmesi, bağ bölgesinde çarpma sonucu denge sorunu ve uçarken denge sağlayamadığı tespit edildi. Çanakkale DMKP Veteriner Hekimi Meltem Dimişgi, iç kanama yaşanmaması ve ödem oluşmaması için yaralı peçeli baykuşa ilaç tedavisi uyguladı. Sağlığına kavuşmasının ardından tekrar doğal ortamına salınacağı bilgisine ulaşıldı. 

Konuyla ilgili Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından yapılan videolu paylaşımda, “Bir okul binasının duvarına çarpması sonucu kurumumuz Veteriner Hekimi tarafından tedavisine başladığımız peçeli baykuşumuz. Gece kontrolü ve tedavisi yapıldı. Kritik süreci atlatması umuduyla” ifadelerine yer verildi.

Mustafa SUİÇMEZ