Başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifi konusunda hem mecliste hem de referandumda destek alabilmek için günlerce süren AK Parti ve MHP görüşmeleri 1 Aralık’ta iki partinin genel başkanlarının bir araya gelerek mutabakatta anlaşmaya vardıklarını beyan etmesi  ile son bulmuştu.

Başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifi konusunda Çankaya Köşkü'nde son olarak 1 Aralıkta bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesinin ardından Partili Cumhurbaşkanı sistemi mutabakatı üzerinden anlaşması Boğaz TV’de Siyaset Arenası’na taşındı. DSP İl Başkanı Ufuk Cankaya’nın moderatörlüğünü yaptığı programda, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş Başkanlık Sistemini tartıştı.

AK Partili Babacanoğlu, MHP ile olan mutabakat görüşmelerinin bekledikleri gibi geçtiğini ve teşkilatlar olarak referanduma hazırlandıklarını dile getirirken, CHP Merkez İlçe Başkanı Karakaş ise meclisten geçerse Nisan ayında referanduma götürülecek olan başkanlık sisteminin, hükümetin 5 aylık oyalama planı olduğunu dile getirdi. DSP'li Cankaya ise daha çok Başkanlık Sistemi sonrasındaki endişelerini dile getirdi.

PROGRAMI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ....



 


Kaynak: Haber Merkezi