Çanakkale İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, bu kapsamda ildeki resmi özel kurum, kuruluşlarla birlikte eğitim kurumlarında, huzurevlerinde, hastanelerde, Afet Anı ve Tahliye Tatbikatları, Yangın Tahliye Tatbikatları, Sivil Savunma Tatbikatlarına aralıksız devam ediyor. 2022 yılı Eylül ayının ilk haftasına kadar kentteki tüm okullarda, hastanelerde, hava alanlarında, kurum ve kuruluşlarda toplam 570 tatbikat yapıldığı daha önce AFFAD Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı. Bunun sonrasında da tatbikatlar devam etti.

Son olarak ise Çanakkale AFAD sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflar dikkat çekti. Kıyafetleriyle dikkat çeken personelin 7 Ekim tarihinde yapılacak Yerel Düzey KBRN tatbikatı için destek çözüm ortakları ve gönüllülerle birlikte hazırlık eğitimi yaptığı bildirildi.
Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) olay tatbikatı için özel kıyafetli ekipler tüm hazırlıklarını gerçekleştirdi. Katılımcıların Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehlikeler konusunda farkındalığını arttırarak basit kişisel korunma bilgi ve becerisi kazandırmak amacıyla yapılacak tatbikatın 7 Ekim’de gerçekleştirileceği öğrenildi. 

Sevi Gözay UĞURLU