Bir dönem Bozcaada Kaymakamlığı da yapan Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız hayatını kaybetti.

Bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenilen, evli ve iki çocuk babası 64 yaşındaki Vali Yardımcısı Caner Yıldız, yaşama veda etti. 1983 yılında 69'uncu Kaymakamlık Kursunu birincilikle tamamladığı bilinen Yıldız, 31.10.1986 - 05.08.1988 tarihleri arasında Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde de kaymakamlık görevinde bulunmuştu.
Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, “Muğla Vali Yardımcımız Caner Yıldız Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah’tan rahmet, Ailesine, sevenlerine ve mesai arkadaşlarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” şeklinde taziye mesajında paylaşıldı.

Yıldız için, bugün (30 Eylül 2022 Cuma) saat 12:00’de Muğla Valiliği önünde tören düzenlenecek. Törenin akabinde Kurşunlu Camisinde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Milas Şehir Mezarlığında toprağa verilecek.

CANER YILDIZ KİMDİR?
13 Mayıs 1958 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir’ de tamamladı. 1977 yılında kaydolduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin İktisat ve Maliye bölümünden 1981 yılında iyi derece ile mezun oldu. 1982 yılında İçişleri Bakanlığı’nda stajyer kaymakam olarak göreve başladı. 1983 yılında 69'uncu Kaymakamlık Kursunu birincilikle tamamladıktan sonra ilk olarak, kendi isteği ile Aydın’ın Kuyucak ilçesinde mülki idare amirliği görevine başladı. Sırasıyla Çanakkale Bozcaada ilçesi, Şanlıurfa Akçakale Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı, Bitlis ili Hizan Kaymakamlığı, Ağrı Eleşkirt Kaymakamlığı, Burdur Vali Yardımcılığı, Kırklareli Vali Yardımcılığı, Yalova Vali Yardımcılığı, Kocaeli Vali Yardımcılığı (Deprem İl Koordinatörü), İstanbul Vali Yardımcılığı, Adana Vali Yardımcılığı ve Aydın Nazilli Kaymakamı olarak görev yaptı.

Haber: Sevi Gözay UĞURLU