Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO, gelen önerileri değerlendirerek, dövizlerini Türkiye için bozmak üzere başlatılan kampanyalara destek olunmasına karar verildiğini açıkladı.
 
Doların artışının hızla devam etmesi üzerine sosyal medyada başlatılan kampanyayla vatandaşlardan, başta dolar olmak üzere dövizin bozdurularak Türk Lirası’na yatırım yapılması isteniyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası da bu tür kampanyalara destek verdiğini üyelerine gönderdiği mesajla duyurdu.
 
ÇTSO tarafından üyelerinde gönderilen mesaj şöyle: “ Yönetim Kurulumuz, sizlerden gelen önerileri değerlendirerek;  ‘Türk ekonomisini batıracağız, göreceksin’ diyen karanlık güçlerin hain planlarına karşı dövizimizi Türkiye için bozmak üzere başlatılan kampanyalara destek olunmasına karar vermiştir. Ülkemizi üçüncü dünya ülkesi olarak görmeye alışık Batı, kendisine boyun eğilmemesinin hıncıyla hain planlarını peş peşe devreye sokarken, içimizdeki uzantıları da maşa olarak kullanıp ekonomide suni kargaşa yaratmaya çalışmaktadır. Dolar ve Euro'yu aşırı yükselterek faizin Merkez Bankası tarafından arttırılması hedeflenmekte ve Türkiye gereksiz yere borçlandırılmaya çalışılmaktadır. 15 Temmuz'da Ülkemize cansiperane bir ruhla sahip çıkan Türk Milleti aynı cesaret ve vatanseverliği hemen başlattığı Türk Lirasına sahip çıkma kampanyasında da göstermiştir. Fakat, Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz darbe girişimini gayet başarılı bir şekilde bertaraf ettiğini açıklayan Moody's, bu açıklamasından sadece 2 gün sonra Türkiye'nin uluslararası derecelendirme notunu, "yatırım yapılabilir ülke"  notunun altına indirdi. Türkiye'nin en az iki adet ‘Yatırım yapılabilir ülke’ notuna sahip olması gerekmektedir. Türk Milleti vatanseverliğini ve duruşunu sürdürmeye devam ederek dövize yönelmemek üzere mücadelesini yine başlatmıştır. Üyelerimizin böylesine hassas dönemde gösterdiği milli, vatanperver yaklaşımlarına, ilettiği önerilerine çok teşekkür ediyoruz.”
 


Kaynak: Haber Merkezi