Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nin 6.haftasında Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda Fenerbahçe ile Çanakkale Belediyespor karşı karşıya geldi.
 
Maçta ilk ayıyı alan ekip Fenerbahçe olurken, Çanakkale Belediye yakaladığı 4-0’lık seriyle skoru 1-4’e taşıdı. Ardından Eda ve Meliha’nın sayılarıyla maça ortak olmaya çalışan Fenerbahçe, ilk teknik molaya 5-8 geride girdi. Ceren ve Beyza’nın etkili oyunuyla skor üreten rakip takım, ikinci teknik molaya da 14-16 önde giren taraf oldu. Teknik molanın ardından Tomkon, Polen ve Eda’nın sayılarıyla maça tutunan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, seti 25-22 kazanarak, karşılaşmada 1-0 önde geçti.
 
Müsabakanın ikinci setinde ise teknik molalara 6-8 ve 12-16’lık skorlarla önde giren taraf Çanakkale Belediye olurken, seti de 22-25’lik skorla kazandı.  Karşılaşmanın üçüncü çeyreğindeyse denk bir oyun vardı. Setin ilk teknik molasına 7-8’lik skorla önde giren taraf Çanakkale Belediye oldu. Molanın ardından 6-0’lık seri yakalayarak skoru 7-14’e taşıyan mavi beyazlıları seti 18-25 kazanarak 1-2 öne geçti.
 
Mücadelenin 4.setine Fenerbahçe ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Etkili oyununu setin devamında da sürdüren evv sahibi ekip, aradaki sayı farkını 6’ya çıkararak ikinci teknik molaya da 16-10 önde girdi. Setin devamındaysa Ceren ve Beyza ile oyunda kalmaya çalışan Çanakkale Belediyesi karşısında Eda ve Polen’in sayılarıyla seti 25-19 kazanan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, skoru 2-2’ye getirdi.
 
Tie break setineyse iyi başlayan taraf Çanakkale Belediye oldu. Beyza ve Ceren ile üst üste bulduğu sayılarla skoru 5-1’e getirerek arayı açıp, seti 6-15, maçı da 3-2 kazandı.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi