Çanakkale'nin Biga İlçesinde yaşayan 19 yaşındaki genç rap şarkıcısı Furkan Arslan şuana kadar 3 şarkı ile dijital mecralarda yerini aldı. 10 yıldır dinlediği, gönül verdiği müzik dalında şimdilerde eser çıkaran Arslan; ‘’Geçen yıl stüdyo açtım amatör olarak şu an ilerleyip, yeni şeyler öğrenip, yapma arzusundayım, hevesim var. Bunu severek yaptığımı düşünüyorum ve hissediyorum da’’ dedi. 
 
Türkiye’de özellikle son 2 yıldır, müzik alanında geniş bir zenginleşme yaşanıyor. Son dönemde bu zenginleşmede önemli katkı sağlayanlar arasında en önde gençler yer alıyor. Gençler özellikle rap müzikte her yaş grubunda yeni dinleyiciler kazanırken, şarkı sözleri ile de sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Onlardan birisi de yeni yeni stüdyosunda söz ve müzikleri ile içerik üreten Çanakkaleli genç Furkan Arslan var. Arslan lise yıllarında gönül verdiği Rap’e şimdilerde dijital mecralara içerik dahi üretiyor. Şu ana kadar 3 şarkı yapan genç Çanakkale'mizi de temsil ediyor. 
 
Gazetemize konuşan genç müzisyen; ‘’Ben Furkan Arslan Çanakkale’nin Biga ilçesinde yaşıyorum, Rap müziğe yaklaşık 10 yıl önce 2010’lu yıllarda, Freestyle şarkılar ile başladım. Sonra o zamanın akıma göre Anıl Piyancı, Ezhel ile o zamanın damgası olmuş isimlerin eserleri ile dinlemeye başladım. Sonra rap müzik için söz yazmaya da 2019-2020 arası başladım. Üretmeye de 2022’de başladım. Geçen yıl stüdyo açtım amatör olarak şu an ilerleyip, yeni şeyler öğrenip, yeni şeyler yapma arzusundayım, hevesim var. Ve bunu severek yaptığımı düşünüyorum. Bunu hissediyorum da’’ dedi.
 
“KONSERLER ALMAYA BAŞLAYACAĞIM”
Amatör olarak başladığını söyleyen Arslan, gelişme sürecine devam ettiğini de vurguladı; ‘’Emojı tarz yapmaya çalışıyorum. Bu tarz benim için şöyle bir anlam ifade ediyor. İçime kapanık bir insanım, bunu yaptığım zaman müzik için mikrofonun karşısına geçtiğim zaman, biriktirdiğim bütün duyguları dışarı aktarmamda yardımcı olan bir tarz, ben bu duyguyu dışarı aktardığımda mutlu olduğumu hissediyorum, bunu anladığım için bunla başladım, sonra kendimi denemek için yeni tarzlar denemeye başladım. Bu işi Çanakkale'de amatör olarak yapıyorum ama konserler almaya başlayacağım yavaş yavaş” şeklinde ifade etti. 
 
 ‘’GELECEK GENÇLER İÇİN GÜZEL GELECEK, UMUDUMUZ VAR’’
Artan genç şarkıcıların eserlerinin toplumun geniş kitlelere ulaşması hakkında konuşan Arslan; ‘’Gençler son dönemde değil her zaman anlaşılmak istiyor. Elbette bir sorunları yok çok sayıda problemleri var. Bunları ifade etmenin yolu kendi ilgilendiği alanlardan geçiyor. İlgilendiği alanlara göre Müzikse müzik, tiyatro, dans ama illa bir şekilde içinden geleni dışarı vurmak istiyor. Gençler her zaman bir şeyler anlatıyor, kendi dillerinde, kendi çaplarında yeter ki onlara kulak verip duymasını bilin, umarım gelecek, gençler için güzel gelecek, umudumuz var’’ şeklinde konuştu. 
 
“İNŞALLAH BU YOLDA GÜZEL İNSANLAR KAZANIP GÜZEL İŞLER YAPACAĞIM”
Geçtiğimiz aylarda duygusal bir durum yaşadığını babasını kaybettiğini bunla ilgili bir şarkı yaptığında söyleyen Arslan; “Yakın zamanda babamı kaybettim ve babamla yaşıyordum. 17 Nisan akşamı kaybettim babamı ve ‘17 Nisan’ diye babamın adına bir şarkı yaptım. Amatör düzeyde anlamlı bir parça. İnsanların dinlediğinde anlayabileceği ve o duyguyu hissedebileceğini düşünüyorum. Şuana kadar 3 şarkı bitirdim. İnşallah bu yolda güzel insanlar kazanıp güzel işler yapacağım” diyerek sözlerini tamamladı. 
 
İbrahim Akın KAZANCI