Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Enstitüsü’nü ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Aktaş, Çanakkale Savaşları Enstitüsü’nü ziyaret ederek, Çanakkale Savaşları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Murat Karataş, ÇOMÜ Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Uysal, Çanakkale Savaşları Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şerif Korkmaz, ÇOMÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Takaoğlu, ÇOMÜ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Yolcu, ÇOMÜ Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mithat Atabay ve ÇOMÜ Tarih Bölümü Arş. Gör. Buğra Terzi ile bir araya geldi.

Ziyarette, Çanakkale Savaşları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Murat Karataş ve akademisyenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü Yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehrimizde yapılması planlanan yerel ve ulusal etkinlik ve faaliyetler hakkında Vali İlhami Aktaş’ a bilgi verdiler. Yapılan bilgilendirmenin ardından Vali İlhami Aktaş, yaptıkları çalışmalardan dolayı Çanakkale Savaşları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Murat Karataş ve akademisyenlere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Türk Milleti’ne ait bu onurun ülkemizin her köşesinde ayrı bir heyecan ve sevinçle yaşanacağını ve bu kapsamda çok güzel etkinlikler yapılacağını belirten Vali İlhami Aktaş, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında, Şehitler diyarı Çanakkale’mize yakışır bir kutlama töreni yapmak için çalışmalarımız devam ediyor “dedi.