Çanakkale bölgesinde faaliyette bulunan Ticaret Borsaları , laboratuar çalışanlarının ilgili sektör çalışmalarını değerlendirmek, oluşabilecek sorunların çözümünde ortak akıl üretmek, ve iyi uygulamaların oluşumuna zemin hazırlamak amacı ile 18 Kasım 2016 tarihinde Bandırma Ticaret Borsası ev sahipliğinde Ticaret Borsaları Laboratuar Çalışanları İstişare Toplantısı'na katıldı.
Karşılıklı bilgi alışverişinin gerçekleştirildiği istişare toplantısına Çanakkale Ticaret Borsası,Biga Ticaret Borsası, Balıkesir Ticaret Borsası, Karacabey Ticaret Borsası, Susurluk Ticaret Borsası ve Edremit Ticaret Borsası laboratuvar personelleri katıldı.
Çanakkale Ticaret Borsası Merkez laboratuarı sorumlularından Fatih Doğu ve M.Serkan Durmaz ile Çanakkale Ticaret Borsası Gelibolu irtibat Bürosu laboratuarlarında görevli olan Erkal Ata Borsamızı temsilen söz konusu istişare toplantısına katılım sağladı. 
Gerçekleştirilen istişare toplantısında TS EN ISO17025 hakkında bilgilendirme, ISO 9001:2015 değişikliği hakkında görüşme, Laboratuar genel işleyiş ve analiz uygulamaları ile standart metod uygulamaları ile genel uygulama örnekleri gibi konularda bilgi aktarımında bulunuldu. Borsa laboratuarları arasında ortak bir sinerji yaratıldı. Laboratuarların ortak sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. 2016 hasat dönemi değerlendirildi.
Toplantının akabinde Bandırma Ticaret Borsası elektronik satış salonu hububat laboratuvarı, yetkili sınıflandırıcılık kapsamında kurulan Edincik şube laboratuvarı ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.
 


Kaynak: Haber Merkezi