İki bine yakın partilinin izlediği toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Kırklareli Eski Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, AK partili ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı AK Parti’nin çalışmaları ile 15 Temmuz sürecinde yaşananlar slayt gösterisi ile partililere izletildi. Slayt gösterisi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ve resimlerin olduğu bölümler sırasında salondakilerden büyük alkış aldı. Toplantıda sırasıyla gerçekleştirilen konuşmaların ardından en son söz alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Türkiye ve Çanakkale gündemini değerlendirdi. Konuşmasının başında ilk olarak Çanakkale’ye yapılan yatırımlardan bahseden Bülent Turan, iki gündür yoğun bir şekilde ülke gündemini meşgul eden ve TBMM'de tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili olarak AK Parti’yi eleştiren CHP’ye yüklendi. Turan, meclise gelen cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili AK Parti’ye ağır hakaretlerle iftira atarak siyaset yapan CHP’lilerin insan değil zombi olduğunu söyledi.


 
“BUNLAR İNSAN DEĞİL ZOMBİ BUNLAR ZOMBİ”
Hiçbir gerginlik olmamasına rağmen bir anda Türkiye’nin en ağır en haksız ithamlarına maruz kaldıklarını ifade eden Bülent Turan sözlerine şöyle devam etti: “Özür dileyerek söylüyorum tacizcilere af falan filan. Bir defa ahlaki olmayan bir işin altına AK Parti’nin imza atması mümkün değil. 2004 yılında evlenme kaydıyla cezaların kalkması kanunun ortadan kaldıran biziz. Yetmedi sonraki yıllarda ceza kanunu değişikliğiyle tacizde, küçüklerle ilişkide cezaları iki kat artıranda bizim iktidarımız. 2014 yılında ÇTSO salonunda Cumhurbaşkanı konuşma yaptığı sırada Esma Bayramiç isimli roman vatandaşın eşinin küçük yaşta evlendiği için cezaevinde olduğunu söylemişti. Bunun gibi örnekler birden çok oldu. Biz erken yaşta evliliğe izin vermiyoruz. Hata yapılarak erken yaşta evlenmiş yaşı büyümüş, ailesi mutlu olmuş ama cezaevine konmuş olanların dışarıda kalan kadınları ve çocukları için bir defalığına mahsus geçici olarak bunları çıkarın ki çocuklar babasız kalmasın diyoruz.



Turan konuşmasında CHP’nin İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun konuyla alakalı daha önce verdiğ i bir öenergeye ilişkin metni şöyle aktardı; 'Yasa bir defaya mahsus şuanda üç dört çocuğu olup da baba içeride anne dışarıda olanlar için çıkartılmalı. Çünkü mahkeme süreci çok uzun sürdüğü için birinci çocuktan sonra dördüncü çocukta mahkeme ancak sonuçlanıyor. Anne dört çocukla dışarıda kalıyor ve perişan oluyor. 24 çocuğun yaşı şuanda yaşı tutan kızı var yaşı gelmiş ortada halen daha cezaevinde bu mağduriyetin giderilmesi için bir önlem gerekli sayın bakanım diyor.' Kim diyor bunu, CHP’nin İzmir Milletvekili Özcan Purçu diyor. Yalanın, iftiranın bu kadarı olur mu? 2015 yılı yeni değil CHP Milletvekili söylemiş. Biz bununla ilgili komisyon kurduk. Komisyon çalışmalara başladı. Komisyonda bir vekil diyor ki, eğer bir evlilik varsa, şikayet yoksa baskı altında ve tek taraflı değilse, her hangi bir şiddette görmüyorsa verilecek cezanın hakkaniyet sınırları içerisinde yani eşi ve çocukları mağdur etmeyecek şekilde olması lazım. 8 yıl çok ağır bir ceza. Geçen gün kendi memleketimde aynı konudan birisi yakalandı 10 yıl ceza almış yazık. Kim diyor bunu CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal. Arkadaş senin Afyon vekilin bunu söylüyor, senin İzmir vekilin bunu söylüyor, ama sen sadece AK Partiye vurmak için en ağır hakareti yapıyorsun.  Bunun adı siyaset değil. Bunlar insan değil zombi bunlar zombi. Böyle bir şey olabilir mi? Ya. En iyi işi yapmaya çalışıyoruz. Toplumun tüm sorunlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Her derdi önemsiyoruz. Bize teşekkür edecekleri yerde en ağır hakareti ediyorlar”


Kaynak: Haber Merkezi