İtfaiye personeli Hakan Özcan, Perşembe akşamüzeri saatlerinde aracı ile feribottan indikten sonra iskelede kalp krizi geçirdi. Bilgi verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Özcan, kaldırıldığı hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Acı olayın ardından İtfaiye personeli Hakan Özcan sevenlerini ve mesai arkadaşlarını yasa boğdu.
 
Hakan Özcan için Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere törene ailesi, yakınları, mesai arkadaşları,, belediye başkan yardımcıları, mesai arkadaşları katıldı. Başkan Gökhan,  “İtfaiye Müdürlüğü personelimiz Hakan Özcan arkadaşımızı maalesef çok genç yaşta kaybettik, başımız sağolsun. Hakan Özcan kardeşimize mesai arkadaşları ve sevenleri olarak son görevimizi yaptık. Ailesine, tüm sevenlerine ve çalışma arkadaşlarına bir kez daha sabırlar diliyorum. Seni unutmayacağız Hakan’’ dedi.
 
Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay da, İtfaiye Müdürlüğünde görevli Hakan Özcan’ı genç yaşta kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını ifade etti. Merhum itfaiye eri Özcan, Barbaros Hayrettin Paşa Camiindeki cenaze töreni sonrasında defnedildi.
 
İbrahim Akın KAZANCI