Çanakkale Tarım Fuarı, 7 Eylül’de Kepez Kapalı Pazar Alanı’nda sektörün önde gelen katılımcılarıyla beşinci kez düzenlenecek. 4 gün sürecek olan fuar, korona virüsü nedeniyle geçtiğimiz 2 sene küçük çapta gerçekleşmişti. Bu sene çeşitli etkinliklerin de ilave edildiği fuar için düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Çanakkale Tarım Fuarı Koordinatörü Abdullah Solmaz, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de düzenlenen en büyük 5 tarım fuarından biri olmayı hedeflediklerini aktardı.
 
Bu yıl 70’e yakın katılımcının fuarda yerini alacağı bilgisini paylaşan Çanakkale Tarım Fuarı Koordinatörü Abdullah Solmaz, ”Türkiye’nin tarım alanındaki büyük firmaları da Çanakkale Tarım Fuarı için yerlerini aldılar. Bu şehrin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu ve Çanakkale’nin taşıdığı potansiyeli bildikleri için burada önemli markaları göreceğiz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Kepez Belediyesi de ciddi anlamda bu fuar için elini taşın altına koydu ve en büyük destekçisi oldular fuarın. Bu işin ciddiyetini ve önemini göstermesi açısından önemli. Önümüzdeki yıllarda Çanakkale Tarım Fuarı, Türkiye’nin en büyük 5 tarım fuarından biri olacak. Hedefimiz ve niyetimiz bu. Bu yıl, bunun provasını yapmış olacağız. Turizm ve tarımda iddialı olan Çanakkale, bu fuarla iddiasını perçinleyecek ve arkasında duracak” dedi.
 
KADINLARA YÖNELİK MOR TRAKTÖRLE HASSAS SÜRÜŞ YARIŞMASI
Fuarda yalnızca stantlar olmayacağını dile getiren Koordinatör Solmaz,  “Çok güzel ve renkli görüntülere de şahitlik edeceğiz. Traktörle penaltı yarışması düzenlenecek. Traktör kullanarak, büyük topları kalelere atmaya çalışacak ziyaretçilerimiz. Aynı zamanda kadınlar kategorisinde de çok şık mor bir traktörle, hassas sürüş yarışması yapılacak. Bunlara ek olarak; geliri öğrencilere burs olarak verilmek üzere mezat da düzenlenecek” ifadelerini kullandı.
 
ÇANAKKALE’NİN FUAR ALANINA OLAN İHTİYACI
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal da bir değerlendirmede bulunarak, “Çanakkale’nin gerçek bir fuar alanına olan ihtiyacı burada görüyoruz. Şehrimizin büyük bir potansiyeli var. Ezine Gıda OSB ile birlikte daha da iyi bir noktaya gelecek. Bir fuar alanımız olsa, böyle iyi fuarlara daha çok kavuşacağız. Bir fuar alanının yapılması için hep birlikte tüm kurumlar hareket etmeli. Hep birlikte şehri daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz” şeklinde konuştu.
 
“TÜRKİYE’NİN EN İYİ FUARLARINDAN BİRİ HALİNE GELECEK”
Çanakkale Tarım Fuarı’na ev sahipliği yapan Kepez Belediyesi adına söz alan Kepez Belediyesi Başkan Danışmanı Umut Sayı, “Bu yıl Abdullah Bey’in de katılımı ile fuar farklı bir noktaya taşındı. Kaynaklarımızı Çanakkale’nin iyiliği için harcıyor ve her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. İddialı bir fuar olacak. İlk defa çok sayıda belediye de destek olup, fuarda yerlerini alacaklar. Misafirlerimiz için sürprizlerimiz de olacak. 2 yıla kadar bu fuar, Türkiye’nin en iyi fuarlarından biri haline gelecek. Çanakkale’nin marka değerinin artması için de bu çok iyi bir fırsat olacak” dedi.
 
Sevi Gözay UĞURLU