Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında iddialarına cevaben yazılı bir açıklamada bulundu.
 
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede ilk olarak, Müdürlüğün 2022 yılı bütçesinde Endüstriyel Ağaçlandırma programının 1810 hektar olduğu, program dışında herhangi bir uygulama yapılmadığı bildirildi. Bir diğer iddiaya ilişkin ise, “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen Türkiye ihracatçılar derneği ile Genel Müdürlüğümüzün davet edildiği orman ürünleri üreticileri ve orman ürünleri sanayicilerinin sorunları ve çözüm arayışları konulu toplantıya Yassı Levha Sanayicileri Birliği, üreticiler, lif yonga sanayicileri ve  orman  ürünlerini  işleyen  firmalar  ile  birlikte  Sayın  Genel Müdürümüz de iştirak etmiştir.  18.12.2021tarihinde düzenlenen toplantıda hammadde üreticilerinin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirilmiştir. İddia edildiği gibi hammadde için Yassı  Levha  Sanayicileri  Birliğine  orman  beğendirme  gibi  ifadeler tamamen asılsızdır. Bilgilendirme toplantıları Türkiye’deki diğer bölgelerde de Ticaret ve Sanayi Odasınca yapılan bir uygulama olup sadece Çanakkale’yi kapsamamaktadır açıklamasında bulunuldu.
 
Lojman iddialarına ilişkin ise açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Lojman Komisyon Başkanlığınca Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan personele Çanakkale ili merkezinde  bulunan  lojmanlar,  Kamu  Konutları  Kanunu  ve  Kamu  Konutları Yönetmeliği  hükümleri  gereğince  yerine  getirilmektedir.  Çanakkale  Orman  Bölge Müdürlüğü Lojman Komisyon Başkanlığınca Çanakkale Merkezinde toplamda 46 lojman üzerinden  tahsis  işlemi  yerine  getirilmektedir;  Bu  lojmanların  38  adedi  Görev  Tahsisli olarak geri kalan lojmanlar ise sıra tahsisli olarak tefrik yapılarak işlem yapılmaktadır. Sıra tahsisli  lojmanların  personel  lojman  başvuruları  cari  yıl  içerisindeki  ocak  ayı  alınıp puanlama yapılmak kaydıyla en yüksek puandan başlamak kaydıyla oluşturulan sıralama kapsamında  yıl  içerisinde  başvuru  yapan  personele  tahsis  yapılmaktadır.  Görev  tahsisli lojmanlarda  ise  görev  tahsisli  lojman  talep  edilmesi  halinde  o  andaki  boş  lojmanlar  değerlendirilerek lojman tahsisi yapılmaktadır. Şükrü Durmuş’ un yapmış olduğu basın açıklamasında tahsislerin keyfi yapıldığı, istenen  kişilere tahsis işlemi yapıldığı ve çok ağır bir ifade kullanılarak hayvan bile bağlanmayacak  lojmana kendi sendikasına üye olan personele lojman tahsis edildiği beyan edilmiştir. Selim Avkıran’a Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü  Lojman  Komisyon  Başkanlığınca  01.07.2022 tarih ve 7 no.lu karar ile Cevatpaşa Mahallesi Veli Yaşin Caddesinde bulunan  2/7- 1 no.lu lojman görev tahsisli olarak tahsis edilmiştir.  Kendisinin  ağır  ifadeler  kullandığı  lojman  bakımlı  olup  şu  anda  personelimiz  ikamet etmektedir. Selim Avkıran’a tahsisi yapılan lojmanda da uzun yıllar personel ikamet etmiş, en son sıra  tahsisli  ikamet  eden  personel  süresi  bittiğinden  lojmanı  boşaltmıştır.  Selim Avkıran’a  lojman  tahsisi  yapılan  yerleşkede  Şube  Müdürü,  Başmühendis  ve  diğer unvanlarda personel ikamet etmektedir. Çanakkale  Orman  Bölge  Müdürlüğünde  iddia  edildiği  gibi  lojman  tahsisi  konusunda herhangi  bir  ayrım  yapılmamaktadır.  Bölge  Müdürlüğümüze  ait  lojmanlarda  değişik sendikalara  üye  personelimize  lojman  tahsisleri  yapılmış  olup  Şükrü  Durmuş’un başkanlığını  yaptığı  sendikaya  üye  1  Mühendis  1  Şube  Müdürü,  2  Başmühendis  de kendilerine tahsis edilen lojmanlarda ikamet etmektedirler. Yapılan işlemler kanunlar ve yönetmelik çerçevesinde  değerlendirilmiş  ve  uygulanmıştır.  Herhangi  bir  ayrım gözetilmemiştir.  Bu nedenle  basın  açıklamasında  yapılan  iddialar  doğru  olmadığı  gibi hakarete varan ifadeler kullanılmıştır. Bu  gibi  eylemler  ve  asılsız  söylemler  Çanakkale  Orman  Bölge  Müdürlüğünde  çalışma barışını  bozan,  çalışanlar  arasına  nifak  sokmak  üzere  yapılan  eylemler  olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.”
 
Haber Merkezi