Meclis toplantısında; İl Özel İdare ile anlaşmaya varılmasının ardından, Kepez Meydanı’nın yenilenmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca, Belediye Başkanı Birol Arslan, belediyenin devralının borçlarının ciddi bir kısmının ödendiğini ve yeni yapılacak projeler için en üst limitte borçlanma yetkisi talep ettiklerini iletti.
Kepez Meydanı'nda amfi tiyatronun, çay bahçelerinin oturum alanları ile çocuk oyun bahçesinin mülkiyetinin İl Özel İdaresine ait olduğundan Kepez Belediyesi ile 15 yıl önce yapılan anlaşmaya uyulmadığını tespit edilmesi üzerine Özel İdarenin hukukçularının tahliye davası açması ile gündeme gelmişti. Belediye Başkanı Birol Arslan; meydanın genişletilmesi, hazırlanacak projeler için yeniden İl Özel Genel Meclisi ilde görüştü. Meydanda bulunan ilkokul için protokoller hazırlandı ve geçtiğimiz ay İl Genel Meclisi’nde konuya ilişkin karar alınarak, anlaşmaya varıldı.
İL ÖZEL İDARE İLE BELEDİYE ANLAŞMAYA VARDI
İl Genel Meclisi’nde alınan karara göre, yapılan görüşme ve müzakereler sonucunda mülkiyeti il özel idaresine ait ve halen kent meydanı olarak kullanılan Kepez Beldesindeki 4 bin 975 metrekare yüz ölçümlü ilkokul ve bahçesi şeklindeki taşınmaz ile mülkiyeti Kepez Beldesine ait, Kepez Beldesinde kayıtlı 4 bin 549,20 metrekare yüz ölçümlü ve Kepez Belediye Meclisinin kararı ile planında ilkokul alanı olarak düzenlenen arsa vasfındaki taşınmazın mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazın, Kepez Belediyesi tarafından Meydan dışında başka bir yapılaşmaya gidilmeden, plan tadilatı yapılarak yapılaşmaya gidilmesi halinde tapunun kayıtsız ve şartsız olarak İl Özel İdaresi adına yeniden tescil edilmesi takas edilen taşınmazın geri verilmemesi, taşınmaz bedellerinde çıkan farkın ödenmesi kaydı ile takas edilmesine İl Encümenine yetki verilmesi İl Genel Meclisi Oy birliği ile karar verildi.  İl Genel Meclisi tarafından alınan bu kararın aynısı Kepez Belediyesi tarafından da alınması istendi. 
“SORUN YUMAĞI ÇÖZÜLDÜ”
İl Genel Meclisi Tarafından alınan bu karar, Kepez Belediyesi Eylül Ayı Meclis gündemine alınmasının ardından Birol Arslan, “                Ben orada doğdum, büyüdüm. Oranın plan tadilatı yapıldıktan sonra orada bir yeşil alan kalmasını ve Kepez Halkının nefes alacağı bir meydan yaratılmasını planlıyoruz.  Bizden sonra 10-20 yıl sonra birileri geldiği zaman orayı binaya çevirmesin diye özellikle çaba sarf ediyoruz.  Oradaki çay bahçesi hizmet vermeye devam edecek. Bizim derdimiz orada binanın yapılmasını engellemek ve yeşilin korunmasını sağlamak. Sayın Vali, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İl Genel Meclisi Başkanı ile işi bu noktaya kadar gayet iyi getirdik. Burasını vatandaşlarının nefes alabileceği bir alan haline getirmek üzereyiz. Burası 1997’yılından beri çözülememiş bir sorun yumağıydı. Biz CHP ve İYİ Parti grubu olarak bugün bu sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Gündem maddesinin değerlendirilmesinin ardından oylamaya geçildi. Oylamada; 2 CHP’li Meclis Üyesinin ve AK Parti Meclis Üyelerinin ret, CHP ve İYİ Partili 9 meclis üyesinin evet oyu ile madde oy çokluğu ile kabul edildi.
BORÇLAR HAFİFLEDİ
Kepez Belediyesi’nin borç ve gelir tablolarını da değerlendiren Belediye Başkanı Birol Arslan, 16 Milyon 206 bin TL borcun ödendiğini belirterek, “4 Nisan 2019’da göreve geldiğimizde tarihi ile kasamızda toplam 375 bin 618,64 TL bir nakdimiz ve blokede bekleyen aktiflerimiz varmış. Borçlar hanesinde ise İller Bankası, kamu bankaları, özel bankalar ve diğer totalde de toplam 64 milyon 169 bin 255 TL de borcumuz varmış. Yani borçlardan kasayı düştükten sonra toplam 63 trilyon 793 bin 636,40 TL borçla belediyeyi teslim almışız. Belediyemizin kamu ve özel bankalarına 53 milyon 226 bin küsur liralık bir borcumu varmış. Orda dolar bazına çevirdiğimiz zaman da yaklaşık 9 milyon 504 bin 781 dolar ediyor. Bugün itibari ile bankalara 40 milyon 323 bin 693 TL borcumuz kaldı. Yani 53 milyondan yaklaşık 13 milyon civarında bir borcu bankalara ödemişiz. Ayrıca totale baktığımızda da 16 Milyon 206 bin TL ile geldiğimiz günden bu yana büyük bir borç ödediğimiz görülüyor. Cumhuriyet Mahallesinin yolları 33 milyon civarında bir bedel tutuyor. Fiyat artışları ve yüzde 20 artış ile KDV ile 33 milyon TL’lik bir yatırım tabi ki bu parayı Belediyemiz hiçbir zaman çek bulma gibi bir şansı olmadığı için bu yıl ki bölüme, 2022 yılına olan bölümüne 9 Milyon 300 bin TL, yani meclisimizin alabileceği en üst limitte borçlanma yetkisi istiyoruz” dedi.
İhalesi gerçekleştirilen Cumhuriyet Mahallesinin yol yapım çalışması için Belediyenin gündemine ek olarak ilave edilen ve 9 Milyon 300 bin TL, borçlanma yetkisinin Belediye Başkanı Birol Arslan’a verilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Sevi Gözay UĞURLU