Türk Ulusunun Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı, şanlı tarihimizin en önemli destanlarından biri olan 30Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yıldönümü  kutlamaları Gelibolu’da 26 Kasım Caddesi'nde ki törenlerle kutlanmaya başladı. Gün boyu süren etkinlikler sonrasında Büyük Taarruz’un 100. Yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gelibolu Belediyesi organizasyonunda düzenlenen meşaleli Fener Alayında coşku tavan yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile meşaleler taşıyan Gelibolulular, zaferi doyasıya kutladı.
 
Zafer gecesinin finalinde ise düzenlen konserde, Türk Pop Müziğinin önemli isimlerinden Burcu Güneş sahne aldı. Güçlü sesi ve repertuarı ile izleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sunan Güneş, alanı dolduran Gelibolulular’a coşkulu bir gece yaşattı.
 
Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Sonsuza kadar kıymeti bilinecek, gururu yaşanacak bir destan olan Büyük Zafer’e adına yakışır şekilde sahip çıkan Gelibolu’nun aydınlık yüzlü insanlarına sonsuz teşekkürler” açıklamasında bulundu.
 
Sevi Gözay UĞURLU