AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, Çanakkale Belediye Meclis üyesi Av. Tülay Ömercioğlu belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Cumhuriyet gazetesine şehrin belediye Başkanı sıfatıyla verdiği reklam ilanıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu.
 
“Şimdi sormak istiyorum dün devletin atadığı kayyumu, bugün de mahkemelerin verdiği kararı tanımayan Ülgür Gökhan ne yapmaya çalışmaktadır? Hakkında yakalama kararı olan Can Dündar’a dün ödül veren bugün FETÖ/PDY ve PKK/KCK’ya yayınlarıyla kime hizmet ettiği ortada olan Cumhuriyet gazetesine şehrin belediye başkanı sıfatıyla beyanlarıyla ve ilan reklamlarla sahip çıkan Ülgür Gökhan neyin diyetini ödemektedir? Çanakkale’nin adını, Çanakkalelerin parasını nasıl bu şekilde hoyratça kullanabilmektedir?” sorularını soran Ömercioğlu, Çanakkale Belediye başkanı Ülgür Gökhan, yanlışlarına şehrin belediyesini de alet ettiğini söyledi.
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın daha önce PKK’ya yardım ettiği için tutuklanan ve kayyum atanan Sur Belediye Başkanı ile imzaladığı protokolü tüm tepkilere rağmen iptal etmediğini söyleyen Ömercioğlu:”HDP barajı geçtiği için şehrin belediye başkanı sıfatıyla şükür pilavı dağıtmış, Çanakkale belediyesinin kutlama ilanlarında HDP’nin kurumsal renklerini kullanmış, buna tepki gösterenlere de bundan sonra hep bu rengi kullanacağım demiştir. Her geçen gün yeni bir skandalla gündeme gelen CHP’li Çanakkale Belediye başkanı geçtiğimiz aylarda PKK’ya çalışan belediyelere devletin atadığı kayyumu tanımıyorum, muhatabım değil demişti ve bu söyleminden dolayı da hakkında şikayetler olmuştur” dedi.
 
Gökhan yeni bir skandalla gündeme geldi
Ülgür Gökhan’ın bugün yeni bir skandalla gündeme geldiğini belirten Ömercioğlu:” Çanakkale Belediyesi Başkanı sıfatıyla Cumhuriyet Gazetesine bir destek ilan reklamı vermiştir. Ülgür Gökhan belediyenin kasasından tüm halkı ilgilendirmeyen bir konuda böyle bir harcama yapamaz. İlla da 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK’dan yargılananlara ve gazeteye destek olacaksa da kendi isim veya kendi parti grupları adına kendi ceplerinden çıkacak para ile bu reklam ilanını verebilirler. İlan reklam verdiği Cumhuriyet Gazetesi son 3 yıldır Türkiye Cumhuriyeti devletine adeta düşmanlık eden bir yayın politikasını benimseyerek terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK/KCK’nın sesi olmuştur.
 
Üzülerek belirtmek isterim ki 90 yıllık Cumhuriyet gazetesi çizgisini artık tamamen kaybederek bugünkü haline gelmiştir. Bu yüzden de gazetenin 9 yöneticisi 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından tutuklanmıştır. Cumhuriyet Gazetesinin son 3 yıldır yaptığı gazetecilik değildir. Çünkü manipülasyon ile gerçeği perdeleyip terör örgütlerinin amacına uygun hareket etmek, iç kargaşa çıkartmak ve ülkeyi yönetilemez hale getirmek kesinlikle gazetecilik değildir. Gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamanın, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etmenin basın özgürlüğü olmadığı, bizzat basın özgürlüğü adı altında psikolojik operasyon olduğunu geçtiğimiz günler bize göstermiştir. Bu çerçevede Cumhuriyet Gazetesi'nin son 3 yıldır yaptığı manipülasyon ile gerçeği perdelediği, terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK/KCK amacına uygun hareket ettiği, iç kargaşa çıkartmaya ve ülkeyi yönetilemez hale getirmeye yönelik haberlere imza attığını görüyoruz” dedi.
 
FETÖ'nün yayın organı olan Zaman Gazetesi ile aynı başlıkları manşet olarak atan FETÖ/PDY ve PKK/KCK’ya adeta kol kanat geren Cumhuriyet Gazetesine ilan vermekle de yetinmeyen Ülgür Gökhan, tutuklu yöneticilerine de Türkiye Cumhuriyeti Devleti mahkemelerini adeta tanımayan bir üslupla “Bu bir yargılama değildir. Yargının bağımsızlığı ile alakası yoktur. Bu bir yargı marifetiyle işkencedir” diyerek sahip çıkma cüreti göstermektedir sözlerini kullanan Ömercioğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:” Şimdi sormak istiyorum dün devletin atadığı kayyumu, bugün de mahkemelerin verdiği kararı tanımayan Ülgür Gökhan ne yapmaya çalışmaktadır? Hakkında yakalama kararı olan Can Dündar’a dün ödül veren bugün FETÖ/PDY ve PKK/KCK’ya yayınlarıyla kime hizmet ettiği ortada olan Cumhuriyet gazetesine şehrin belediye başkanı sıfatıyla beyanlarıyla ve ilan reklamlarla sahip çıkan Ülgür Gökhan neyin diyetini ödemektedir? Çanakkale’nin adını, Çanakkalelerin parasını nasıl bu şekilde hoyratça kullanabilmektedir? Çanakkale halkı bunları unutmayacaktır.
 
Fehmi ŞENYİĞİT

 


Kaynak: Haber Merkezi