Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Tarafından Denizbank'ın destekleri ile bu yıl 12. düzenlenen "Tarım Orman ve İnsan" fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen 83 eser Çanakkale de fotoğraf severlerle buluştu.
 
Çanakkale "17 Burda AVM" de 2-6 Ağustos 2022 tarihleri arasında beş gün süresince sergilenecek eserler "Genel", "Çiftçi", "Öğrenci", "Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları", "Denizbank Çalışanları" ve bu yılın teması "Çiftçi Varsa Hayat Var"  olmak üzere 6 farklı kategoride toplam 606 katılımcının 3997 eseri arasından seçildi. 12. düzenlenen Tarım Orman ve İnsan fotoğraf yarışmasında 19 eser ödül almaya uygun görülürken, 83 eserde sergilenme ve albüm çalışmaları için uygun bulundu.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Tarafından Denizbank'ın destekleri ile bu yıl 12. düzenlenen "Tarım Orman ve İnsan" fotoğraf yarışmasının amacı; tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve özel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamak, bu eserleri fotoğraf severlerle buluşturmak. Tarım Orman ve İnsan fotoğraf yarışmasının konusu; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, üretici, çiftçi, köylü, köy yaşamı ve o yıl belirlenen temadan oluşmak. (Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığı)