15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde Şehitler Abidesi’nde düzenlenen anma programında Vali İlhami Aktaş tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Şehitleri anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra dualar okundu. Ardından Vali İlhami Aktaş, şehit aileleri ve gaziler ile bir süre görüşerek sohbet etti. Vali İlhami Aktaş, protokol üyeleri ile şehit aileleri ve gazilerin katıldığı anma programında şehitliklere karanfiller bırakılarak Şehitler Abidesi Camii’nde gerçekleştirilen mevlit programında, şehitler rahmet ve minnetle anılarak dualar okundu. Anma programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 
Şehitler Abidesi’nde düzenlenen anma programına; Şehit yakınları, Gaziler ve aileleri, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Doğan, Çanakkale Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Muharrem Şahin,  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Çanakkale Belediye Başkan V. Süleyman Canpolat, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, kurum müdürleri, mülki ve askerî erkan katıldı.
 
‘’Bu kahramanlığı unutmayacağız’’ diyen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, “Hain darbe girişiminde halkımızın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gösterdiği kahramanlıkla adeta bir destana dönüşmesini gelecek nesillere aktarabilmek, bu kahramanlığı unutturmamak için tüm hafta boyunca, ilimizde ve ülke genelinde yapılan etkinliklerden en önemlilerinden birisi de Çanakkale Şehitler Abidesi'nde yapmanın kıvancını duyuyoruz. Bu kahramanlığı unutmayacağız, unutturmayacağız ve ilelebet yaşatacağı” dedi.
 
 
‘’Vatanımızı çok şükür hiç kimseye, hiçbir terör örgütüne bırakmadık, bırakmayacağız” şeklinde konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “15 Temmuz'un bizler için çok farklı bir ifadesi var. Her şeyden önce şehitler diyarından 15 Temmuz şehitlerimizi anarken, Çanakkale ruhunun yüz yıl sonra bir kez daha canlanmasını yaşadık o gece. Dünyada çok az görülen milletin iradesine sahip çıkması ve milletin zaferidir 15 Temmuz gecesi. Ben o geceki şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. Bu topraklar, bu bayrak, bu vatan bize aziz şehitlerimizden, Çanakkale şehitlerimizden emanettir. Bu toprakları Allah'a şükür milletimizin sağduyulu iradesiyle, Cumhurbaşkanımızın o geceki sözlerine sahip çıkarak sokaklara döküldük. Vatanımızı çok şükür hiç kimseye, hiçbir terör örgütüne bırakmadık, bırakmayacağız” diye konuştu.
 
 
 
‘’15 Temmuz'da kadın erkek, yaşlı genç herkes sokağa çıktı ve canını ortaya koydu” diyen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Bugün 15 Temmuz, Çanakkale şehitliklerindeyiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir kez daha Çanakkale şehitliklerinden bu milletin birlik ve beraberliğinin ebediyen süreceğini ilan ettik, haykırdık. Çanakkale Ruhunun da 15 Temmuz Ruhunun da ülkemizden eksik olmayacağını bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Çanakkale Ruhu demek 15 Temmuz Ruhu demek, fedakarlıktır, vatan, millet, kutsal değerler söz konusu olduğunda canını hiç çekinmeden ortaya koyabilmek demektir. 107 yıl önce bu topraklarda Çanakkale'nin kahramanları canlarını ortaya koymuşlardı. 15 Temmuz'da bir kez daha ihtiyaç oldu. 15 Temmuz'da kadın erkek, yaşlı genç herkes sokağa çıktı ve canını ortaya koydu” şeklinde konuştu.
 
 
Mustafa SUİÇMEZ