Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Yıllardır temiz toprak, temiz su için mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin öznesi yaşamdır. Sağlıklı gıdaya erişim için sağlıklı topraklarda, atalık tohumlar yetiştirmek gerekir. Atalık buğday hasadımız başladı, orağımıza el veren herkese, ürünlerin ilk tadımcısı leyleğe teşekkürler” dedi.
 
Çanakkale Belediyesi, atalık tohumların gelecek kuşaklara taşınabilmesi ve tarımsal üretimde atalık tohumların yaygınlaştırılması amacı ile gerçekleştirdiği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çanakkale Belediyesinin atalık tohumlardan ve tamamen iyi tarım uygulamaları ile yetiştirdiği buğdayların hasadı gerçekleştirildi. Hasat etkinliğine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya,  Ziraat Mühendisleri Odası Hicri Nalbant, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural,  Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve Rebiye Ünivar, Çanakkale Onsekiz Mart Ziraat Fakültesi Dekanı Murat Şeker ve Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Yıllardır temiz toprak, temiz su için mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin öznesi yaşamdır. Sağlıklı gıdaya erişim için sağlıklı topraklarda, atalık tohumlar yetiştirmek gerekir. Atalık buğday hasadımız başladı, orağımıza el veren herkese, ürünlerin ilk tadımcısı leyleğe teşekkürler” ifadelerine yer verdi.Çanakkale Belediyesi, tarımsal üretimin gözbebeği olarak nitelendirilen atalık tohumları, üç yıldır iyi tarım uygulamalarıyla yetiştiriyor.
 
''23 bin 140 kilo verim elde edildi''
 
2019 yılından itibaren ilk iki üretim sezonunda toplam 147 dekar alanda Atalık buğday ekimi gerçekleştirildi ve toplam 23 bin 140 kilo verim elde edildi. Ata tohumlarının daha fazla alana ekilerek yaygınlaşması ve çoğalması adına 8429 kilo tohumluk vasıflı buğday tohumu 70 üretici ile paylaşıldı.
 
''98 dekar alanda atalık buğday üretimi gerçekleştirildi''
2021-2022 üretim sezonunda 57 dekar karakılçık, 23 dekar sarı buğday, 18 dekar Akbaşak olmak üzere toplamda 98 dekar alanda atalık buğday üretimi gerçekleştirildi.  Bu sezonda da atalık buğdaylar üreticiler ile paylaşılacak, çiftçilere ücretsiz verilecek. Üretimden hasada kadar bütün yetiştirme aşamalarında, üreticilere, Tohum Sandığı Birimi tarafından teknik destek verilecek.
 
Mustafa SUİÇMEZ