DGS ve KPSS Ön Lisans konulu konulu seminer, Özel Ludus Akademi Yabancı Dil Kursu yetkililerinin katılımıyla Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör.Bahaddin Zayim,Yüksekokulda 14'ü örgün, 7'si ikinci öğretim olmak üzere toplam 21 programda 2 bin 650 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Zayim konuşmasının devamında; " Bilindiği gibi, ön lisans mezunu öğrencilerimizin en az 4 yıllık lisans eğitimi alabilmeleri, DGS sınavında başarılı olmaları ile mümkündür. 2000 yılından beri düzenlenen DGS sınavlarında 350 civarında öğrencimiz bölümleri ile ilgili olan lisans programlarını kazanmışlardır. KPSS ise devlet kurumlarında çalışmayı hedefleyen adayları ilgilendiren sınavdır. Seminerimizin amacı, belirtilen sınavlar hakkında başvurudan bölüm tercihine kadar olan tüm aşamaları hakkında siz öğrencilerimizi aydınlatmaktır. Bu amaçla bugün aramızda bulunan Özel Ludus Akademi Yabancı Dil Kursu yetkililerine teşekkür ediyorum''dedi.
Rehberlik Uzmanı Ersen Uzgun ise "'2016 ÖSYM verilerine göre sınava giren ortalama her beş öğrenciden biri DGS sınavını, her altı öğrenciden biri ise KPSS sınavını kazanabilmektedir. Bunu sizler ancak ''inanarak'' çalışma ile elde edebilirsiniz'' diye konuştu.


Kaynak: İHA