Türkiye'nin buğdayın ana vatanı olduğunu söyleyen CHP’li Erkek "Buğday ve arpanın anavatanı Türkiye Dünya'da en yüksek arpa ve buğday ithal eden üçüncü ülke.” dedi.
 
Geçtiğimiz haftasonu FOX TV'de Gazeteci İlker Karagöz'ün Çalar Saat isimli programına konuk olan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek çok önemli açıklamalar yaptı. CHP’li Erkek açıklamalarında, plansızlıktan dolayı çiftçilerin çok zor durumda olduğunu vurguladı. Türkiye'nin içinde bulunduğu krizden çıkış yolunun hukuk ve sistem değişikliğinin olduğunu belirten Erkek’in açıklamaları şu şekilde:"Ekmeğe, simite zam geliyor. Simit 5 lira olmuş. Buğdayın ana vatanı Anadolu’dur. Buğday ve arpanın anavatanı Türkiye Dünya'da en yüksek arpa ve buğday ithal eden üçüncü ülke. Biz kişi başına en çok buğday tüketen ülkelerdeniz. Neden biz kişi başına en çok et, süt tüketen ülke değiliz? Bugün Türkiye'deki çocukların üçte biri, yarısı şiddetli yoksulluk çekiyor. Yeterli protein, yeterli eğitim alamıyor. Güzel evlerde oturamıyor. Hak ediyor mu bunu bizim çocuklarımız? Bunu değiştireceğiz. Buna gücümüz var. Türkiye'nin kişi başına düşen geliri niye 25 bin dolar, 30 bin dolar olmasın?"
 
''Bizim için vatandaş ve halk önemli olacak"
 
"Bizim ailemizde de çiftçilik yapanlar var. 2008 yılında çiftçi sayısı 1.2 milyon. Bugün 490 bin. Çok azalmış. Çiftçi nasıl üretsin? Biz Avrupa’nın ve bölgenin en verimli topraklarına sahibiz. En güzel güneşine sahibiz. O kadar büyük bir plansızlık var ki çiftçi üretemez hale geldi. Bu girdi, mazot, gübre fiyatları ile nasıl üretsin çiftçi? Bu tabloyu mutlaka değiştireceğiz. Saray iktidarı için vatandaş önemli değil, yandaş önemli. Bizim için vatandaş ve halk önemli olacak."
 
''Bugün yaşadığımız sorunların sebebi tek adam sistemidir''
 
“Dünyanın en önemli ekonomistlerine bu ekonomik krizden nasıl çıkılır diye soruyorlar. Diyorlar ki önce sistem, önce hukuk. Ekonomiyi tedavi edecek olan hukuk ve sistemdir. Dünya mutluluk endeksinde ilk 10 ülkenin tamamı parlamenter sistemle yönetiliyor. Dünyanın en mutsuz 10 ülkesi ise başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Demokratik bir başkanlıkta değil, tek adam sistemi. Demokrasi değil, monokrasi. Türkiye ise mutluluk endeksinde 112. sırada. Hukukun üstünlüğü endeksindeki ilk 10 ülke parlamenter sistem ile yönetiliyor. OHAL döneminde çok büyük bir kırılma yaşandı. Darbeye teşebbüsü Allah'ın lütfu olarak söyleyen iktidar, anayasayı araç olarak kullanıp tek adam sistemine Türkiye'yi sürükledi. Bugün yaşadığımız sorunların sebebi tek adam sistemidir. Bugün tarihimizin en derin siyasi ve ekonomik krizini yaşıyoruz.”
 
İbrahim Akın KAZANCI