Çanakkale'de geçtiğimiz yıl hizmete sokulan büyükşehirlerde martı olarak anılan scooterler, Çanakkale’de tazı ismi ile hizmet veriyor. Pandemi sürecinde toplu taşıma araçlarının risk olarak görülmesinden kaynaklı olarak çok sayıda vatandaş bisiklet ve bu tazılara yönelmişti. Tazı şirketi son dönemde kullanımda yükselmeden kaynaklı Scottların sayısını da artırdı. Hatta yakın zamanda daha geniş alanlara yayılması bekleniyor. Kepez ve hatta Güzelyalı'ya kadar genişlemesini isteyen tazı kullanıcılar özellikle yaz sezonunda tazıların sahilde kullanılmasının çok işlevsel olduğundan bahsediyor. Tazılar özellikle kısa mesafelerde daha işe yararken, son dönemde artan akaryakıt fiyatları ve toplu taşımada bilet fiyatlarının artması tazı kullanımını arttırdı.
 
Hem Keyifli Hey Uygun
Tazı kullanıcılar tazı kullanmalarının sebebi olarak otobüslerdeki gibi kalabalık içinde olmadan hem de yaz ayında çok keyifli bir kullanımı olduğunu ifade ederek daha rahat ettiklerini düşünüyor. En çok öğrencilerin kullandığı tazılar, kısa mesafe ve yakın sürede ulaşmak için birinci sırada kullanılan araçlar arasında yer aldı.
 
Tek Sorunu Pil Bataryası
Tazı scooter kullanıcılarının şikâyet ettiği bir konu da var. Bunların başında cihazın bataryası yer alıyor. Kullanmak isteyenler batarya yeteri kadar dolu değil uyarısını görünce hayal kırıklığına uğruyor.
 
İbrahim Akın KAZANCI