Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde  TOBB 70.yıl etkinlikleri gerçekleştirildi.Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Delegeler ve Genel Sekreterlerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde 10, 20, 30 yılık Delege ve Başkanlara Hizmet Şeref Belgesi Plaket Takdim Töreni ve 10 yıldır camiamıza büyük bir gayretle hizmet veren Genel Sekreterlere yönelik ise ödül töreni düzenlendi.
 
Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un teşrifleri ile Birlik Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde düzenlenen törenlere, Çanakkale Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Genel Kurul Delegesi Ahmet Uzun ve Genel Sekreter Sevcan Elver katılım sağladı.  Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen TOBB 70.yıl etkinliklerine ilişkin olarak şunları kaydetti “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında Türk özel sektörünün gelişimine katkı sağlama yolunda onurla görev yaptığımız Birliğimizin 70. yılı kutlu olsun.  Birliğimiz 70 yıllık süreç içerisinde 365 Oda ve Borsası ile ülkemiz iş dünyasını tamamını hem coğrafi hem de sektörel anlamda bir araya topladı. 70 yılda büyük aşamalar kaydeden Birliğimiz Ülkemizde ve Dünya çapında örnek gösterilen bir noktaya ulaşmıştır. Bizler de Başkanımız Hisarcıklıoğlu’ndan aldığımız güç ile aynı ruh ve aynı heyecanla, Güçlü Çanakkale, Güçlü Türkiye ve Güçlü Ekonomi yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Başkan Üzen son olarak, Birliğimiz Kurucularını ve emeği geçenleri saygıyla ve minnetle anarak, TOBB’un bugünkü konumuna gelmesinde katkısı olan herkesi yürekten kutladı.
 
Meclis Başkanı Abdullah Deniz ise Çatı kuruluşumuz TOBB’un ve Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde güçlü Çanakkale, güçlü Türkiye ve güçlü ekonomi için çalışmalarımıza büyük bir özveriyle devam ediyoruz  15 Mart 1950’de kuruluş kanunu yürürlüğe giren, 6 Şubat 1952’de ilk Genel Kurulu'nu yapan ve 7 Şubat 1952’de organ seçimlerini tamamlayarak fiilen çalışmalarına başlayan TOBB, bugün 70 yaşında. Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde çalışmalarını sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 70. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Yaşadığımız her türlü ekonomik ve sosyal zorlukların karşısında her daim iş dünyasının yanında olabilmek önemli ve gurur verici bir başarıdır. Çatı kuruluşumuz olan TOBB’un bu başarısı biz oda ve borsalara da ilham kaynağı olmaktadır.
Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde Çanakkale Ticaret Borsası olarak, güçlü Çanakkale, güçlü Türkiye ve güçlü bir ekonomi için çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin 70. kuruluş yıldönümünü kutluyor, bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur duyduğumuzu belirterek üyelerimiz ve Çanakkale iş dünyası adına dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
 
ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver’e Hizmet Ödülü
 
Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver 70. Yıl Etkinlikleri kapsamında 10 yıl ve üzeri süredir görev yapması nedeniyle plaket almaya layık görüldü.  Genel Sekreter Elver “Böyle büyük ve güçlü bir camianın parçası olmaktan dolayı kendimi şanslı addediyorum. Türk reel sektörünün en büyük çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin 70'inci yaşı kutlu olsun. Başta Değerli Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere kuruluşundan bugüne emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.
 
Haber Merkezi