Açıklamayı yapan Çanakkale CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol  ;''Bu ülkenin vatandaşıyız, biz halkız Tüm farklılıklarımıza rağmen birbirleri ile dayanışma içinde olan kadınlarız’’
 
Geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında  Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın gezi parkındaki eylemcilere ‘’çürük ve sürtük’’ ifadelerine tepkisel  basın açıklması ile cevap veren kadınlar başta olmak üzere  çok sayıda parti mensupları ve halk katıldı. Cuma Pazarı girişinde geçtiğimiz Cumartesi günü akşam gerçekleşen basın açıklamasına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Adana milletvekili Burhanettin Bulut, Çanakkale CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel gibi isimlerde katıldı. Basın açıklamasını Çanakkale CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol yaptı. 
 
Basın açıklamasında ‘’tüm farklılıklarımıza rağmen birbirleri ile dayanışma içinde olan kadınlarız’’ ifadelerine vurgu yapan Çanakkale CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol açıklamasına şu ifadelerle devam etti:’’Değerli basın mensupları, Sevgili Çanakkaleli kadınlar; öncelikle ve özellikle belirtmek isteriz ki bugün burada bir kurum ve kuruluşa tabi olan kadınlar adına değil, Çanakkale de yaşayan kadınlar olarak bir araya gelip, hepimize edilen hakarete tepki göstermek istedik. AKP genel başkanı Erdoğan, geçen gün AKP grup toplantısı sırasında yaptığı konuşmada tekrarını bile yapmaktan hicap duyduğumuz, cinsiyetçi küfürler ile Gezi eylemlerinde anayasal haklarını kullanan vatandaşlara açıkça hakaret ediyor. Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçe gösterilerek binlerce dava açılırken, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı işgal eden bir kişinin ,vatandaşına aleni bir şekilde hakaret etmesini hiçbir kişi ve kurumun savunabileceğini ve meşru bulacağını düşünmüyoruz’’ ifadelerini kullandı.
 
''Bizler Sürtük’de değiliz! Çürük ’de değiliz''
 
Basın açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın kullandığı dilin ağır olduğu için insanlardan tepki toplamaya devam etti. Çanakkale CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol basın açıklamasında ‘’ yapmaya çalıştığın siyasal ayrıştırma çalışmalarının farkındayız’’ ifadelerine ek olarak basın açıklamasına şu ifadelerle devam etti:’’ yapmaya çalıştığın şeyin farkındayız Sayın Erdoğan anayasadan kaynaklanan sorumsuzluğuna sığınarak, böyle eril bir dil kullanarak, hakaret salvolarını fütursuzca göndererek, toplumu yeniden kutuplaştırmak niyetindesin. Kutuplaşmayacağız aşağıladığın insanlar grubu olmayı reddediyoruz istediğin siyasal bölünme tuzağına düşmeyeceğiz, arzu ettiğin rantı bu yolla sağlayamayacaksın, biz kadınlar buradayız, her şeyin farkındayız kullandığın bu dil sana yakışabilir ama bize yakıştığını düşünmüyoruz. Bizler Sürtük’de değiliz! Çürük ’de değiliz. Biz kadınız Erdoğan! Bu ülkenin vatandaşıyız, biz halkız, biz tüm farklılıklarımıza rağmen birbiri ile dayanışma içinde olan kadınlarız,  biz  farklı siyasal konjonktürlerden olsak da bir arada ,omuz omuza ve yürek yüreğeyiz, biz Konu haklarımız ve hayatlarımız olunca dayanışmanın gücüne inanan kadınlarız. Biz bu ülkede kadınlar katledilirken susmayan ses olan kadınlarız, biz İstanbul sözleşmesi bir gece ansızın kaldırılınca, İstanbul sözleşmesi onurumuzdur diye haykıran kadınlarız, biz İstanbul sözleşmesinin hukuka aykırı iptalini iptal ettiren kadınlarız, biz gezide de vardık, kaz dağlarında da, İstanbul sözleşmesini savunurken de, bunlar senin yenilgilerin, bizler kul veya cariye değiliz. Vatandaşlık haklarını bilen, haklarına canı pahasına sahip çıkan susmayan,korkmayan itaat etmeyen kadınlarız’’ diye konuştu. Açıklamalarında halkın ve kadının iktidarı için uğraşıyruz ifadelerini kullanan Başkan Sibel Erol açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:’’şimdi sana Çanakkaleli kadınlar olarak sesleniyoruz Erdoğan, öncelikle söylemeyi kendine yakıştırdığın sözleri sana teslim ediyoruz. Ülkede yarattığınız kutuplaştırma iklimi ve gerici politikalarınızla zaman zaman kadınları, kadın sivil örgütlerini, kadın sanatçıları hedef alan siyasetçilere de, cemaat ve tüm yapılanmalara da dur diyeceğiz. Kadınlar yalnız değildir! Kadınlar birlikte ve güçlüdür. Kadınlara karşı işlenen tüm suçların hesabını sormaya devam edeceğiz. Kadınlar iktidarında boyun eğmedi, eğmeyecek. Kadın düşmanı ve cinsiyetçi politikalarınız ve eril dilinizle siz gideceksin, kadınlar kalacak. Yaşasın kadınların eşitlik mücadelesi, yaşasın Gezi dayanışması, kadınlar yaşasın diye, yaşasın kadınlar’’ diye konuştu.
 
İbrahim Akın KAZANCI