‘Sınıf Arkadaşın Homeros’ sloganı ile Gezici Müze oluşturan Müze Müdürlüğü,  köy okullarında öğrencilerle buluşarak  Troyayı anlatıyor.
 
İlyada ve Odessa destanlarının yazarı büyük Şair Homeros ve onun hikayesinde yer alan Troya'yı anlatmak için, Troya Müzesi Müdürlüğü, müzeye gidemeyecek köylerde okuyan öğrencilerin  torya hikayesinin yerinde dinlemesi için bir çalışmaya imza attı. ‘Sınıf Arkadaşın Homeros’  sloganı ile Gezici Müze oluşturan Müze Müdürlüğü,  köy okullarında öğrencilerle buluşarak Troyayı anlatıyor.
 
 2018 Troya Yılı kapsamında kapılarını açan ve 2 yılı aşkın pandemiye rağmen ziyaretçileri ile bağını koparmayan Troya Müzesi, en ücra köylerdeki öğrenciler ulaşmak ve Troya’yı anlatmak amacı ile  gezici müze projesini hayata geçirdi. ‘Sınıf Arkadaşım Homeros’ sloganı ile kurulan Gezici müze köy köy gezerek  öğrencilere Troya anlatılıyor.

Çalışma ile ilgili Troya Müzesi Sosyal Medyasında yer alan paylaşımda; “Gezici müze projemiz ‘Sınıf Arkadaşım Homeros’ köy okullarında çocuklarla sınıf sınıf gezerek buluşmaya devam ediyor. Bu kez 1. Sınıfa giden Kumkale, Çıplak, Tevfikiye, Halileli ve  Kalafat Köylerinden çocuklarla bir araya geldik. Nurver, Hazal ve Gonca ablaları ile bir araya gelen çocuklar kazı ve restorasyon çalışmaları ile üzerinde yaşadıkları coğrafyayı keşfetmenin yanı sıra kültürel kimliklerini tanıma fırsatı yakaladılar.  Şaşırmayın çocuklar! Yakında  Homeros sizin köyünüzde, sizin sınıfınızda” dendi.
 
 
İbrahim Akın KAZANCI