Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ ne bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Op.Dr. Süreyya Talay, Op.Dr. Kadir Aslan, Op.Dr. Ahmet Ekin ve Anestezi Uzmanı Dr. Yener Tutaş tarafından oluşan ekip; hastanın kalbini durdurmaksızın yapılan başarılı bir bypass ameliyatına imza attılar. Ameliyat sonrası takip ve tedavisi devam eden hastamızın iyileşmesi devam ederken, olağan derlenme döneminin ardından taburcu edilecek.
Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Süreyya Talay, açık kalp bypass ameliyatlarının temel olarak iki şekilde yapıldığını belirterek “ Geleneksel olarak kalp durdurularak ya da bu hastamızda olduğu şekilde kalp çalışır haldeyken ‘Porselen aorta’ denilen durumlarda standart koraner bypass ameliyatı mümkün olmaz ve bu durumda çalışan kalbe bypass tercih edilir. Hastamızın operasyonu ekibimizin de sayesinde başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Sağlığına kavuşan ve İyileşme dönemi devam eden hastamız 5 gün içinde taburcu olacaktır” dedi.
Op. Dr. Süreyya Talay, altı uzman hekim kadrosundan oluşan Kalp ve Damar Cerrahi Kliniği’nde ayda ortalama 20 planlı ve 4-5 acil açık kalp ameliyatını başarılı bir şekilde yaptıklarını belirterek, ülkenin önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerlediklerini söyledi.
 



 
 


Kaynak: Haber Merkezi