Farklı kategoride, Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Çizgi Labirent, Arazi, Serbest ve Tasarla-Yap- Yarıştır olmak üzere 250 ye yakın robot yarıştı. Yarışmaya, Çanakkale Doğa Okullarında yeni kurulan "doğaCAN Robotik Kulübü" Mini Sumo Robot Kategorisinde katıldı ve "doğaCAN" adlı Mini Sumo Robot ile 1.lik ve "doğaCAN 4" adlı Mini Sumo Robot ile 3.lük derecelerini aldı.
Çanakkale Doğa Okulları, 5.,6. ve 8. sınıf öğrencilerinden toplam 22 öğrenci ile yarışmaya katılım sağladı. Yarışmanın final elemelerinde öğrenciler robot yarıştırmanın heyecanını yaşadı. Çanakkale Doğa Okulları öğrencilerinin ilgi duydukları alanlarda kendilerini yetiştirmesi için her türlü imkanı sağlayarak eğitimde her zaman önde ve öncü bir eğitim kurumu olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Hıdır Kılıç; “Çanakkale Doğa Okulları ‘doğaCAN Robotik Kulübü’ önümüzdeki günlerde çalışmalarına hız vererek, öğrencilerimizin teknoloji konularında bilgilendirilmesi ve meraklı oldukları elektrik-elektronik-robotik ve programlama konularında ister hobi, ister merak, isterse yapmak istedikleri meslek olsun gerekli ve yeterli eğitimi vermek için çalışacaktır. 5.si düzenlenen "IZTECH RoboLeague 2016" Uluslararası Robot Yarışmalarına katılan 22 öğrencimiz "Robotiğe Giriş" eğitimine katılmış olup, günümüzde teknoloji ve robotiğin önemi hakkında bilgilendirilmiştir. Workshop sırasında robot programlama konusunda görsel ve uygulamalı eğitim verilmiştir. Ayrıca öğrencilerimiz Serbest Robot Kategorisinde yapılmış olan robotların çalışma prensibi, uygulama alanları ve uygulanabilirliği konularında bizzat robotları yapanlar tarafından bilgilendirilmişlerdir. "doğaCAN Robotik Kulübü" yaptığı çalışmalarla Romanya'nın Bükreş kentinde düzenlenen 9. Uluslararası Robot Yarışması "Robochallenge Romania 2016" ya da katıldı. Bu yarışmadan da iyi bir derece bekliyoruz. Sonuçlar açıklandığında bilgilendirme yapacağız” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi