Çanakkale’nin Kepez beldesindeki bir okulun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun çatısında yangın çıktı.
 
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun çatısından yükselen alevler paniğe neden oldu. Mehmet Akif Ersoy Orta Okulun çatısından dumanlar çıktığını görenler hemen Kepez Belediyesi itfaiye haber  verdi. İhbarı alan Kepez Belediyesi İtfaiye ekibi İtfaiye Müdürlüğüne yakın bir noktada olan okula ihbarı aldıktan çok kısa bir süre hızlı bir şekilde ulaştı. Çatı yangınına müdahale etmeye başladı. Bir başka itfaiye ekibi de çatı yangınının yayılmaması için yangının başladığı noktadan tersinde konuşlanarak itfaiye araçlarının sepetlerinden yanan çatıya köpüklü su sıktılar. Ancak okulun çatısındaki yangın hemen söndürülemedi. Bunun üzerine yangın noktasına yakın bulunan Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünün orman yangınlarına müdahale için hazır bekleyen arazözlerden hem yangına müdahale hem de itfaiye araçlarına su sağlanması için yardın istendi. Hemen olaya yerine gelen arazözler de yangına müdahale edip itfaiye araçlarına yangını söndürmeleri için su takfiyesi yaptılar.

Kısa sürede büyüyen yangına bilgi verilmesi üzerine ilk olarak Kepez Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Daha sonra Çanakkale Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğüne ait arasözler de takviye olarak okula gidere söndürme çalışmalarına katıldı.

Kül olan okul çatısı nedeni ile 22 dersliğe sahip olan 37 öğretmenin görev yaptığı ve 343 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulda eğitime, 30 Haziran Pazartesi gününe kadar ara verildi.  Elektrik tesisatındaki arıza  giderme işlemleri bu tarihe kadar bitmezse, okul öğrencileri bölgedeki diğer okullarda eğitim öğretimlerine devam edecek, tam gün olan okullarsa sabahçı ve öğlenci olarak okul devam edecek.
Gülçin AKIN