Yenice Meslek Yüksekokulu Dış Ticareti Bölümü tarafından “DIŞ TİCARET ALANINDA MESLEKİ KARİYER” konulu seminer düzenlendi.

Bölümden 2016 yılında mezun olan ve İstanbul'da bulunan Dörtel Gümrük Müşavirlik Şirketinde İthalat Uzmanı olarak görev yapan Süleyman Sabancı’nın konuşmacı olduğu seminere, Öğr. Gör. Nihal Çelik, Öğr. Gör. Murat İldirir, bölüm 1. ve 2. Sınıf öğrencileri katıldı.

Seminerde, Dış ticaret işlemlerinin piyasadaki uygulamaları, İthalat ve ihracat uygulamaları esnasında karşılaşılan zorluklar ve çözüm yöntemleri, dış ticaret işlemleri gerçekleştirilirken zaman yönetimi, konularında bilgiler verildi. Bununla birlikte, mezuniyet sonrası iş sahaları, dış ticarette yabancı dil bilmenin önemi, gümrük müşavir yardımcılığı ve gümrük müşaviri olabilme yolunda uygulanan staj ve sınavlara yönelik ayrıntılı açıklamalar yapılırken, okulda alınan eğitimin, edinilen bilgilerin bu konuda son derece önemli bir temel oluşturduğu konuşmacı tarafından özellikle vurgulandı. Seminere katılan mezun öğrenci ile okul yıllarında ve mezuniyet sonrasında yaşadığı deneyimlerini ve edindiği tecrübelerini öğrencilerle paylaştığı çok yararlı bir söyleşi gerçekleşti. Öğrencilerin kariyer planlamalarına yönelik tavsiyeler ve ipuçlarının verildiği seminer, öğrencilerin soruları ve seminere yönelik düşüncelerini paylaşmaları ile sona erdi.



 
Haber Merkezi