Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından proje ihalesi yapılan yat limanına ilişkin, firmanın proje çalışmalarını yaptığını söyledi. 2017 Mart ayında ise yapım ihalesinin gerçekleşeceğini müjdeleyen Yılmaz, “Çanakkale’nin yapmak istemediği veya yapamadığı yat limanını biz yapıyoruz” dedi.
 
KÖPRÜDEN SONRA YAT LİMANI GELİYOR
Dalyan mevkiindeki mevcut balıkçı barınağının yat limanına dönüştürülmesi için atılan adımlar sonrası yat limanı projesi hayata geçirilmeye hazırlanıyor.  Proje ihalesi üç ay önce yapılan yat limanı için Mart ayında yapım ihalesine çıkılacak.Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz,  ilçede mevcut balıkçı barınağında 50-60 balıkçı teknesi olduğunu ve yanında çok güzel bir liman bulunduğunu kaydederek, bunu değerlendirmek için çalışma yaptıklarını dile getirdi. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Yılmaz, “Bakanlık proje ihalesini yaptı. Mart ayında proje bitecek. Ondan sonra yapım ihalesine çıkılacak. Biz burayı yat limanı yapmak istiyoruz. Yani, Çanakkale’nin yapmak istemediği veya yapamadığı yat limanını biz yapıyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Çünkü Kuşadası’ndan İstanbul’a kadar yat limanları var. Ancak çekek yeri ve sahil tesisleri olan yat limanları yok. Burada hem çekek yeri olacak,  teknelerin bakımları yapılabilecek. Hem de sahil tesisleri olacak. Yatıyla gelenler orada konaklayabilecek, yemeğini yiyebilecek, spor yapabilecekler. Her türlü sosal aktivitelerini yapabilecekleri  bir proje oluşturuluyor.  Bunu da Lapseki’ye daha doğrusu Çanakkale’ye kazandırıyoruz” dedi.

TURİZM ve EKONOMİYE KATKI SUNACAK
Başkan Yılmaz, güzel bir yat limanı ile Lapseki’de hem yat limanı turizminin canlanacağını hem de ekonomiye katkı sağlayacağını belirtti. Köprüyle gelişip büyüyecek Lapseki’nin yat limanıyla adeta bir çekim merkezi haline geleceğini kaydeden Yılmaz, “Projeyle ilgili Bakanlığımız aracılığıyla 3 ay önce ihalesi yapıldı. Şuanda projeyi alan firmayla Lapseki Belediyesi sürekli beraber çalışıyoruz. Bununla ilgili arkadaşlarımız sürekli yerinde ve zaman zaman da masa başında çalışıyorlar. Bizim mevcut iki tane proje var. Onların yapacağı projeyle bu projeyi karma yapıp en güzelini ortaya çıkaracağımızı düşünüyorum. Mart ayı sonu itibariyle proje bitmiş olacak. Daha sonra Bakanlığımız yat limanının yapım ihalesine geçecek. Buradaki yat limanı çok farklı bir yat limanı olacak. Güzel bir yat limanı ile hem Lapseki’deki yat limanı turizmini canlandıracak, hem de ekonomiye katkı sunacak”


 


Kaynak: Haber Merkezi