Gelibolu Belediyesi’nin bu yıl iz bırakacak şekilde hazırladığı 29 Ekim programının son etkinliği “Cumhuriyet Şenliği” oldu. Balıkhane Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte sahneye ilk olarak Gelibolu’nun genç klarnet virtüözü Taner Yarımdünya çıktı. Kendisine klavye, keman, bateri, darbuka ve latin bongo enstüramanları ile eşlik eden müzisyen arkadaşları ile birlikte klarnet resitali sunan Taner Yarımdünya, Atatürk’ün sevdiği Selanik Türküsü başta olmak üzere bu özel günün anlamına yakışan eserlerle keyifli bir program sundu.
 
5 bini aşkın coşkulu bir katılımcının izlediği programda daha sonra Onur Akın konseri başladı. Ünlü özgün müzik sanatçısı Akın, konser öncesi yaptığı selamlama konuşmasında Gelibolu’nun yüreğinde farklı bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Burada güzel dostlarım var. Bir dönem benim burada yazlık evim vardı. Yüzünü günebakanlar gibi güneşe dönmüş aydınlık insanlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Beni sizlerle buluşturma şansını veren Belediye Başkanı Sayın Mustafa Özacar’a da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
Onur Akın yaklaşık iki saat kaldığı sahnede birbirinden güzel şarkılarıyla muhteşem bir konser verdi. Ünlü sanatçı zaman zaman sahneden inip seyircilerin yanlarına giderek birbirinden güzel olan şarkılarını izleyiciler ile birlikte seslendirdi. Belediye Başkanı Özacar, Onur Akın’a kalpaklı Atatürk plaketi ve Türk Bayrağı hediye etti. Muhteşem konseri için ünlü sanatçıya teşekkür eden Başkan Özacar, "Bu güzel saatleri yaşayabiliyorsak Cumhuriyet sayesinde yaşıyoruz. Bize emanet edilen bu değere canımız pahasına sonsuza dek sahip çıkacağız" dedi.
 
Cumhuriyet Şenliği programını izleyen vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Başkan Özacar, özetle şu ifadeleri kullandı:“ Bir Cumhuriyet coşkusunu daha birlikte yaşamaktan tarifsiz bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Cumhuriyet Bayramımızın 93. yılı kutlu olsun. Gelibolu, Cumhuriyeti muhafaza edenlerin kalesi, Cumhuriyetin önsözü, son sözü ve en güzel sözüdür.  Böylesine özel bir günde Atatürk ve silah arkadaşlarının, tüm şehitlerimizin, Kuvayi Milliye kahramanlarımızın ruhu şad olsun diyorum. Vurgulayarak söylüyorum ki Cumhuriyeti onlar kurdu, bizler yaşatacağız. Onun için yaşasın Cumhuriyet,  mili egemenlik, demokrasi ve yaşasın Mustafa Kemal Atatürk diyor,  bir kez daha Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.”
 
Gelibolu’nun Atatürk ve Cumhuriyete olan bağlılığını göstereceği kutlama programı, gökyüzünün aydınlandığı havai fişek gösterisi ile son buldu.
 


Kaynak: Haber Merkezi