SGK, Vergi Dairesi, KOSGEB ve Çanakkale ESO yetkililerinin de yer aldığı ve 70 esnafın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kurum yetkililerinin sunumlarının ardından Eceabat esnafının kurumlarla ilgili sorunları tartışıldı.
 
Toplantıya katılan Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, İŞKUR’un işverenlere hizmetleri, destekleri ve 2016 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler paylaştı.
 
Höke yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Çanakkale de 2016 yılında 2.800 işveren ziyaret edildi, 13.000 kişilik açık iş ilanı alındı, bu açık işlere yönlendirilenler arasından 5.100 kişi işe yerleştirildi. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 1000 civarında işyerimizde maaş ve sigorta desteği sağladığımız yaklaşık 1400 kişi istihdam edildi.”
 
İşçi işveren alacakları ile ilgili şikayetlerinde İŞKUR tarafından sonuçlandırıldığına değinen Höke,  işçi şikayetleri ile ilgili İŞKUR tarafından işverenlere yapılan çağrılarının mutlaka cevap verilmesi gerektiğini, aksi taktirde cezai yaptırımlar uygulanmak zorunda kaldıklarını vurguladı. Eceabat Esnaf ve Sanatkarlar Odasının esnaflara yaptığı pilav ikramı ile toplantı sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi