Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı EDES programı kapsamında desteklenen ve Çanakkale Valiliği Koordinasyonu ile yürütülen Engelsiz Sağlık Akademisi projesi, engelli vatandaşlar ve aileleri ile kaynaşmak, sağlık sorunlarını paylaşmak, sosyal iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen kahvaltı organizasyonunda buluştu. 
Kahvaltıya, Vali Orhan Tavlı , kurum yöneticileri, engelli dernek başkanları, engelli vatandaşlar ve aileleri ile birlikte sağlık çalışanları katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tezcan Sezgin’ in açılış konuşmasıyla başladı.

Kahvaltı programında, engelliler ve aileleri ile birlikte hazırlanan ‘EDES tanıtım filmi’nin izlenmesinin ardından, Yaşamın Engelsiz Zaferleri kapsamında, bu zaferlere yapmış olduğu önderliği ile bilek güreşinde dünya şampiyonu olan Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular’a Vali Orhan Tavlı çiçek takdiminde bulundu. Yaşamın Engelsiz Zaferlerine örnek teşkil edecek engelli vatandaşlara da hediyelerini, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat verdi.

Engelli çocukların topluma kazandırılması için özveri ile çalışan Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Recep Girgin ile Kepez Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Köçkar’a okullarında kullanılmak üzere Genel Sekreter Op.Dr.Tezcan Sezgin kütüphane hediye etti.
Program, Engelsiz Sağlık Akademisi Proje yazarı Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ar-Ge ve Eğitim Şube Uzmanı Rukiye Tunç, Ümit Burunlular ve EDES birim çalışanı Didem Gürdoğan’ ın ‘Mutluluğa Engel Yok’ adlı şiiri okumasının ardından program sona erdi.


Kaynak: İHA