Odessa National İ. Mechnikov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Igor Koval’ın daveti üzerine makamına ziyarette bulunan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve Prof. Dr. Igor Koval yaptıkları görüşmede iki üniversite arasında ilişkilerin geliştirilmesini kararlaştırdılar.
XIV. IASSR Konferansının gerçekleşeceği Odessa I. Mechnikov Üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsünü ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e Prof. Glebov Viktor Viktorovich, enstitü hakkında bilgi vererek en fazla talep edilen yabancı dilin İngilizceden sonra Türkçe olduğunu söyledi. 
Prof. Dr. Yücel Acer, uluslararası ilişkiler ve Türkçe bölümünde okuyan öğrencilere ÇOMÜ hakkında bilgi verdi. Bir grup öğrencinin ÇOMÜ'yü ziyareti ve Türkçe Eğitimi bölümüne destek sağlanması değerlendirildi. 
T.C. Odessa Başkonsolosu Ufuk Toğrul’un Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'i Odessa bölgesindeki Türkler ve eğitim sorunları hakkında bilgilendirdiği ziyaretin hem iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine hem de iki ülke arasında ki ilişkilerin geliştirilmesine olumlu katkı sağlaması bekleniyor.


Kaynak: Haber Merkezi